söndag 28 februari 2010

Nu är det årets sista dag...

...enligt den gamla romerska kalendern (ja, varför tror ni annars att skottdagen placeras i februari?). Under det nya året, i mars alltså, fyller undertecknad jämt. Läs
och känn er inbjudna!
5 äro bjudna, 10 äro komna,
slå vatten i soppan och hälsa välkomna.
(Fast man får gärna anmäla sej också, så blir soppan tjockare).

lördag 27 februari 2010

Öppna arkiven, Säpo!

Nu får det räcka med hemlighetsmakeri och skygglappande. Öppna arkiven för forskning kring Sveriges otäckaste DDR-relationer! Låt Birgitta Almgren fullfölja sitt projekt. Resultatet ska bli mycket, mycket intressant att ta del av. DDR var ju en del av hela min uppväxt, och fjäsket var oerhört.

Inom parentes: tänk så jobbigt att behöva bli ideologiskt tvångsomskolad 3 gånger, vilket många DDR-medborgare fick uppleva. Först från demokrat till nazist, så från nazist till kommunist, och så från kommunist till demokrat igen. Den sista omskolningen kan man tycka borde vara den enklaste och trevligaste, men säker kan man inte vara. Det gör ont att ha haft fel, även om man tvingats till det. Och ibland tvingat sej själv.

tisdag 23 februari 2010

På väg hem från kören på skidor.

På väg hem från kören på skidor.

måndag 22 februari 2010

27 minus. Snart en meter snö. Det är en

27 minus. Snart en meter snö. Det är en riktig vinter, med andra ord. Att klaga på snö i februari är som att klaga på barmark i juli.

torsdag 18 februari 2010

Nybygget.

Nybygget.

onsdag 17 februari 2010

Nog är det bra att vägen skrapas men...

Nog är det bra att vägen skrapas men... skröpliga husägare får ett knog nu när inte ens snöslungän hjälper.

torsdag 11 februari 2010

Hur går det i Uganda?

Nån som vet hur det gick med det beryktade lagförslaget i Uganda om hårda straff för homosexualitet? Dödsstraffsdelen verkade tack och lov tas bort, men resten? Och borde inte Uganda gå åt andra hållet och avskaffa kriminaliseringen av dylikt helt och hållet (som vi 1944)? För att man ska bli helt nöjd, alltså.
Men just nu: vad hände med lagförslaget som skulle tas upp i Ugandas parlament i början av året? Röstades det ner? Eller har det blivit bordlagt på något vis?
Litauens konstiga lagförslag (om än inte fullt lika fruktansvärda) gick ju i alla fall igenom; vad jag förstår - har jag fel? - blir det hädanefter olagligt att i Litauen hålla Pride-festivaler som ju onekligen "offentligt framställer homosexualitet i positiv dager" eller hur nu formuleringen om det förbjudna lät. Föga liberalt måste man ju säga, oavsett vad man tycker om Pride-festivaler.

lördag 6 februari 2010

Hemfjället.

Hemfjället.

torsdag 4 februari 2010

Mannen på taket.

Mannen på taket.

onsdag 3 februari 2010

Liberal?

En mycket märklig debattartikel i Svenska Dagbladet, av en man som kallar sej folkpartist. Svar på tal ger en riktig liberal på sin blogg. Läs och tänk! Integritetsfrågorna får inte underskattas. Storebrorssamhället kan införas i största välmening - också av en demokrati.

tisdag 2 februari 2010

Slottet i dalen - känt genom författaren

Slottet i dalen - känt genom författaren Åke Wassings böcker. En av Bollnäs' mest berömda byggnader, nära bandyarenan m m Sävstaås.

För första gången med till en veterinär.

För första gången med till en veterinär.