tisdag 30 juli 2013

Räddad av en blodgivare

Min fru pastorn har en fyndig och fin t-tröja där det står: "Räddad av en blodgivare!" Vilket stämmer så bra på henne i alla upptänkliga bemärkelser...

Men nu går blodgivarfrekvensen ner betänkligt i vårt land. Alla som kan och får: Lämna blod! Nästa gång kan det vara du eller jag som behöver.

måndag 29 juli 2013

"Du är vacker!"

Att efter en starroperation plötsligt kunna se efter 68 år måste vara en omvälvande upplevelse! Att bland annat kunna se hur ens egen syster ser ut. En underbar förändring - och en härlig nyhet!

Att Sjöbyttebäcken i Iggesund (utritad på KAK:s bilatlas!) som var helt uttorkad när vi kom hem från semestern igår kväll nu åter strömmar med flera liter i sekunden är också härligt, om än förändringen kanske inte är av samma dignitet - annt än för de små varelser som befolkar den lilla flodbädden.

Falska dikotomier bidrar till polariseringen

Läs gärna Dagen Nyheters huvudledare "Prideparader som gör skillnad" från den 27 juli. Och Expressens "Länge leve revolutionen" från den 17 juli. Vad beträffar kritiken mot Ryssland och Montenegro - och stora delar av Afrika - är det lätt att hålla med. Det är ohyggligt att se hur homosexuella och andra hbt-personer förföljs och trakasseras utan att myndigheterna verkar gripa in med all till buds stående kraft.

Men DN och Expressen fortsätter samtidigt att på äckligt självgott sätt vidarebefordra queerideologins falska dikotomi: att alla som i moderatast möjliga mening fortfarande är heteronormativa, d.v.s. ser en speciell vits för ett barn med att ha en mamma, och i självklarast möjliga mening är anti-queera, d.v.s. tror att bara mammor kan föda barn, på något sätt solidariserar sej med ägg- och stenkastande homohatare i Montenegro eller med bögtorterande nynazister i Moskva. (Som väl i sin tur tror att alla som kritiserar dem anser att män kan föda barn och att det inte finns någon specifik vits för ett litet barn med att ha en mamma o.s.v.).

Men nog måste det väl finnas en möjlighet att, som Carl Bildt, skarpt kritisera ryska antihomolagar - och  för den delen trakasserier av hbt-personer härhemma i Sverige - utan att fördenskull bli spritt språngande queer och förneka den specifika vitsen med att ha en mamma (eftersom även pappor kan föda barn)? Liksom man kan kritisera förföljelsen av kristna i Mellanöstern utan att falla i farstun för alla påstått kristna läror.

[Den som inte vill att Svenska VM-trupper i Moskva ska draperas i Pride-flaggor eller att svenska ambassader i homofoba länder ska flagga med Pride-flaggan verkar misstänkas i motsvarande grad. Men inte har väl någon på allvar föreslagit att svenska ambassader i Mellanöstern ska smyckas med krucifix eller Livets ords regnsbågsflaggor till stöd för de kristna som trakasseras och/eller avrättas i Mellanöstern?]

Med tanke på att både DN och Expressen drivit de ultimata queerteserna att det inte finns någon specifik vits för en tonåring med att ha en pappa (nej, inte med att ha en mamma heller) och att även vissa karlar kan föda barn, så det så, vore det kanske klädsamt om tidningarna frågade sej själva om de möjligen kan ha någon del i den uppenbara polarisering som nu sker mellan Väst- och Östeuropa, där alltfler länder sparkar bakut mot vad de ser som "västerländsk dekadens" och inför rent drakoniska lagar. Har vi kanske förverkat våra möjligheter att påverka stolliga homofober positivt, d.v.s. har vi komprometterat de vettiga delarna av vår jämställdhets- och hbt-politik genom att alltmer befordra egna uppenbara stolligheter?

Däremot är det lätt att instämma i Expressens ledare denna måndag: STOPPA ASYLLOTTERIET FÖR HBTQ-FLYKTINGAR! Jag har länge önskat att kristna ledare ska skriva ihop sej med Rfsl i denna fråga, eftersom Migrationsverket tycks sätta större press på homosexuella och/eller kristna att gå in i garderoben än  på rent politiskt aktiva ("ni kan väl dölja er upplevda tro/attraktion så ni slipper bli förföljda?" däremot sällan "du kunde väl ha behållit dina kritiska tankar om regimen för dej själv?").

Men på någondera hållet tycks det ta emot att skriva ihop sej med den andra parten.

Bra att Bildt ryter ifrån

Bra att Carl Bildt ryter ifrån mot Rysslands antihomo-lagar som i praktiken förbjuder Pride-festivaler i Ryssland. Han hade dock gärna kunnat göra det långt tidigare, då det inte lika lätt skulle ha uppfattats som politisk reklam inför den svenska Pride-festivalen.

Men måttet är sannerligen rågat när myndigheterna i Ryssland dessutom visar uppenbar flathet inför osedvanligt - eller sedvanligt? - vidriga övergrepp mot homosexuella. Snacka om att skämma ut sej själva och sitt land, alldeles bortsett från de personliga tragedierna.

fredag 26 juli 2013

Hur kan ett land och ett företag skämma ut sej så?

Jag har väl aldrig trott att rättssäkerheten var särskilt hög i länder som Dubai. Men behandlingen av Marte Dalelv trotsar verkligen all beskrivning. Och nu visar det sej att firman hon var anställd av sa upp henne - p.g.a. att hon blivit utsatt för övergrepp!!!? (Eller p.g.a. att hon var ofin nog att anmäla övergreppet?).

Vem törs eller vill resa till Mellanöstern efter det här? Och vem vill jobba åt möbelfirman i fråga?

Marte dömdes alltså först till halvtannat års fängelse i Dubai. Våldtäktsmannen dömdes visserligen också, men nu när Marte "benådats" har tydligen även han släppts fri.

Vet skäms, myndigheter och arbetsgivare! Men tack Marte, som trädde fram och visade oss alla hur verkligheten kan se ut!


torsdag 18 juli 2013

12 kilo hjortron på en kväll

Hjortron.png

Det kokas sylt i familjen dessa dagar och varje upptänklig burk letas rätt på och ställs på köksbordet (det gäller ju att hitta locken också)! Så pass mycket som 12 kilo hjortron eller drygt tre 5-litershinkar fick vi ihop igårkväll (vi borde ha kommit till myren halv 6 på morgonen istället för halv 6 på kvällen!). Vi vuxna plockade omkring 5 kilo var och barnen (d.v.s. mest Jonatan) 2 kilo tillsammans.

Nu gäller det att koka och frysa ner så att inte fler bär förfars än dem vi tvingades lämna kvar på myren och som därmed kändes dömda till att ruttna. (Fast de flesta som blev kvar var nog övermogna; myren är egentligen alldeles lagom stor för oss, men nästa gång ska vi försöka komma tidigare på dagen.).

Släpp Ahmed Muhammed Mahmoud!

Det kan säkert kännas uppmuntrande för egyptens kopter och många andra kristna i Mellanöstern att även en muslim där kan dömas till stränga straff för att ha kränkt kristen tro. Men att Ahmed Muhammed Mahmoud ("Abu Islam") nu döms till 11 års egyptiskt fängelse för att ha bränt biblar - nej, det är ändå inte inte bra. (Kristna ska förstås inte heller dömas till fängelse eller avlivas för koranbränningar). Sårade religösa känslor får man lära sej leva med - protestera är legitimt men knappast internera.

Som Mohamed Omar skrev på Newsmill 20/9 ifjol: "Kloka muslimer vill inte införa hädelseförbud." Detsamma gäller väl kloka kristna? Varje kristen som inte själv vill sitta i fängelse eller avlivas för att ha kränkt muslimer borde innerligt be och önska att Ahmed Muhammed Mahmoud försätts på fri fot!

Grattis på födelsedagen

Nelson Mandela fyller 95 år idag. Jag vet att hans liv är på upphällningen, men kan han kommunicera med händer och ögon och - faktiskt - är något bättre än nyss, så vill jag sälla mej till gratulanterna. Det är en storartad livsgärning som Mandela har bakom sig, däri inräknat att han omprövade sin egen och ANC:s syn på den väpnade kampen som väg till det hägrande målet.

Samtidigt skulle jag önska att media utanför Sydafrika (där det delvis är en annan sak) struntade i att rapportera om Mandelas hälsotillstånd som om han vore något slags FN-chef i aktiv tjänst. När han fyller år - som i dag - eller inom en snar framtid dör kan det vara motiverat med en utförligare uppmärksamhet. Inte annars och framför allt inte dag för dag.

Låt de anhöriga - och möjligen det sydafrikanska folket - vaka vid hans bädd. De kärleks- och sympatiyttringar som kan nå honom är guld värda, men det är andra än vi som kan förmedla dem. Och nyhetsvärdet av läkarbulletinerna är synnerligen begränsat. Låt honom  alltså redan nu få vila i frid.

måndag 15 juli 2013

Visfestival och visskatt

I lördags for familjen ut en sväng till Mössön och barnen badade i Mössviken. Längst in i viken - i Mössöbyn - pågick en visfestival hela kvällen. Nästa år tänker jag absolut fara dit och lyssna mellan 20 och 23. ("Barnen sover, barnen sover").

I väntan på nästa visfestival vill jag bara få tipsa om http://www.visskatten.blogspot.se/

Mursi eller vad?

Jag har nu i flera veckors tid försökt förstå det som händer i Egypten, utan att vara speciellt insatt. Jag förstår att många anser att Muhammed Mursi överskred sina befogenheter som demokratiskt vald president, och det ska han så klart kritiseras för.

Men ett system där militären (!) garanterar demokratin genom att kuppa bort presidenten (jämför med hur det länge var i Turkiet!) varje gång presidenten uppfattas gå för långt, är väl inget bra system det heller? Eller ett system där människomassorna i Kairo störtar presidenten varje gång presidenten misslyckas med att skapa välstånd och politisk stabilitet. Det lär aldrig bli något välstånd eller någon politisk stabilitet på det sättet.

Jag hade hellre velat se Muhammed Mursi ställas till svars vid valurnorna om några år. Eller tänkte han omöjliggöra fler fria val - i så fall förstår jag avsättningen, inte annars.

söndag 14 juli 2013

Bra skrivet, Maria Ludvigsson!

Det känns konstigt att inte vara i kyrkan under gudstjänsttid - men vi ska på "vallgudstjänst" i Bromsvallen norr om Hög klockan 13.

Maria Ludvigsson skriver klokt i Svenska Dagbladet idag på Kristi förklarings dag ("Det behövs mer Gud i kyrkan"). Men visst hade det varit effektfullare om hon skrivit detta för ett år sedan, innan de politiska partierna ånyo formerat sej till kyrkoval. Kyrka-stat-frågan måste drivas mellan kyrkovalen också!

lördag 13 juli 2013

Jonatans födelsedag och Malalas

Igår firade vi Jonatans 9-årsdag genom att klättra i Bodagrottorna under Alf Sidéns sakkunniga ledning. Jättespännande! Roligt också att mormor och "onkel Erik" kunde komma, förutom kompisarna från Bollnäs och Muhammed härifrån Iggesund.

En annan som fyller år den 12 juli är Malala Yousafsai från Pakistan. Skjuten i unga år för sin politiska kamp, precis som Iqbal Masih, men hon överlevde! Att Jonatan fyller år på Malala-dagen är fint, tycker jag. Att få gå i skola är en stor möjlighet och ger stora möjligheter - för både flickor och pojkar.

Det är skönt att ha sommarlov också, förstås. Särskilt om man har en skola att vara ledig ifrån.

tisdag 9 juli 2013

Årets i genomsnitt varmaste dag

Idag infaller sommarens i genomsnitt varmaste dag - den verkliga midsommaren, skulle man kunna säga. Eller "högsommardagen"? Nu är det väl lite svalare än för ett par dagar sedan, men sommaren står verkligen i sitt flor, även om midsommarblomstren börjat ge upp. Men vi har fått blåklockor och näckrosor och mjölkört istället!

Och igårkväll gick jag och barnen och metade i Långtjärn. Fruktansvärt så mycket mygg och Djungeloljan var kvar hemma! Men det var kul i alla fall, även om "tusenbröderna" nappade bort degen runt kroken utan att fastna en enda gång. Vi gjorde upp en eld och gräddade pinnbröd när vi blev less på att mata fiskarna.

I morgon är en annan dag. Då begravs svärfar i Betlehemskyrkan i Gävle.

måndag 8 juli 2013

Syskonen Hammar och den statligt sanktionerade rasbiologin

Ni hörde väl Filip Hammars sommarprat i lördags? Det avslutades med en kraftig salva mot den rashygien vi alltmer förväntas bedriva på oss själva. Efter glädjen över läkarens "strålande besked" om resultatet av KUB-testet av det väntade barnet kom enligt Filip "den bittra eftersmaken: vad är det jag egentligen är så jävla glad över?" "Ska vi bara elda på den här statligt sanktionerade rasbiologin? Vad kommer det att få för konsekvenser?"

Filip har en storasyster med en utvecklingsstörning, Linda Hammar, känd från teve ("I en annan del av Köping"), och Filip reflekterar över om Linda skulle ha blivit bortvald - av honom själv? - ifall möjligheten funnits. Och om världen blivit bättre då.

Komiker kan sannerligen överraska. När biskopar och andra skojar bort allvarliga frågor, talar komikern allvar.

(Lyssna 53 minuter in på den "omusikaliska" versionen av sommarpratet).

Bollen som svärmor skulle ha satt?



Det är väl såna här bollar man brukar påstå att ens gamla svärmor skulle ha satt. Får jag bara påpeka att anfallet sker i ett rasande tempo - så vackert, så otroligt vackert! - och att det liksom inte bara är att "peta in" bollen från 2 meters håll. Vilket både svärmor och jag säkert skulle ha klarat.

Aladje och hans flotta framspelare grämer sej säkert ändå idag, eftersom Portugal förlorade med uddamålet. Och eftersom han skulle ha blivit en av de snabbaste målgörarna (12 sekunder) ifall han hade satt den usla bollen. Men sånt är livet, och fotboll är bara en lek (eller hur det nu var).

lördag 6 juli 2013

Intressant om skolan!

Nu har ju Jan Björklund både talat och regerat ganska länge. Länge och väl? Ja, i vissa avseenden. (Att en utbildningsminister tror och vill lära alla våra barn att vissa karlar är födda av andra karlar är förstås utomordentligt fånigt, men Björklund kan faktiskt resonera, reagera och regera fullt vettigt i andra fall).

Artikeln "Skolan - ett ideologiskt slagfält" av rektor Fredrik Sidenvall i den kristna tidningen Kyrka och folk (nr 20/2013) ger på många sätt stöd åt Björklunds idéer. (Dock inte den om barnafödande män). Läs och begrunda.

onsdag 3 juli 2013

Det här är ju jättebra, Birger!

Birger Schlaug vore en strålande talskrivare till statsministern! Jätteroligt med de autentiska M-citaten! Även om jag delar kritiken av tillväxt per se (liksom av BNP-siffror utan analys), tror jag i o f s att det är skillnad på tillväxt och tillväxt (och på BNP och BNP). Liksom det är skillnad på konsumtion och konsumtion, som bl.a. Stefan Edman framhållit. All konsumtion och all tillväxt sliter inte lika mycket på miljön - somlig kan t.o.m. vara till miljöns och naturens fördel (jfr boken 100 sätt att rädda världen som inte bara tipsar om vad vi ska avstå ifrån utan också om vad vi bör köpa!).

Ändå har Schlaug och de kära gamla moderater han citerar rätt i att en fixering vid ekonomisk tillväxt kan slå ut viktiga förutsättningar för att något över huvud taget ska kunna växa på sikt.

PS. Kära journalister - kan ingen i Almedalen fråga statsministern när och hur han fick för sej att även karlar kan föda barn? Det vore så himla roligt att höra honom försöka svara (själv ringde jag till ett telefonväkteri en gång men kom ju aldrig fram). Nästan lika roligt som att få honom att försöka förklara den biologiska sensationen inför ett gäng mellanstadieelever i "Vi i 5:an"-ålder. DS.

En underbart konservativ lärare som lyser i nyhetsflödet

Dale Irby förtjänade verkligen att bli världsnyhet efter 40 år med samma kläder i skolkatalogen. Inte för att han behöver vara helt unik; många elever har med mej tyckt sej se liknande tendenser hos åtskilliga lärare. Men som symbol för en trogen och trägen kategori samhällsbyggare, om än ibland till det yttre färglös intill självutplåning. 

Fakta om knasigheterna

Vi har just nu en statsminister (M), en skolminister (FP), en jämställdhetsminister(FP) och en socialminister (KD) som alla tror att män kan föda barn. Som vill lära våra barn och ungdomar att ingen tjej kan vara säker på att hon är kvinna ens den dag hon föder barn. Och som tror att jag och alla som vill få bort lagen från den 22 maj (som infördes i förrgår) vill återinföra tvångssteriliseringar, läs tvångssteriliseringar, i vårt land.

Det finns massor av vanliga vänliga människor och goda demokrater som är fullständigt övertygade om att bara ston kan föla och kor kalva - utan att råka ut för regeringens och riksdagens ärekränkande epitet. Vad är det som gör att det är OK att förneka att hingstar fölar och tjurar kalvar - och att vägra lära barn i skolan sådana dumheter - men fullständigt oacceptabelt att förneka att män kan föda barn?

Queert. D.v.s. på ren svenska konstigt, för att inte säga knäppt.

Är det konstigt att Säpo höll koll på Lars Ohly?

Lars Ohly har under förra veckan varit upprörd över att Säpo inte litade på hans goda avsikter. T.o.m. Expressen verkar upprörd.

Men var det inte väldigt svårt för Ohly att sluta kalla sej kommunist? Väldigt, väldigt svårt?

Och när jag tänker på hur Ung Vänster presenterade sej som en revolutionär rörelse i skolvalet 2006 (Torsbergsgymnasiet) och hur samtidigt läroböckerna i samhällskunskap definierade reformistisk contra revolutionär socialism, så... nä, jag kan inte se SÄPO-spaningen som ett övergrepp.

Och jag kan inte se varför riksdagspartier - som någon föreslagit - i lag skulle undantas från SÄPO-spaning. Sverigedemokraterna är inget vanligt parti; vem minns inte bombarjackorna och hoten och hatet så sent som på 1900-talets sista skälvande decennium?

Vänsterpartiet är inte heller något vanligt parti - först 1990, när Sovjetunionen fallit, tog man bort K som i Kommunisterna ur partinamnet. Och, som sagt, Lars Ohly dröjde betydligt längre än så med att ta bort beteckningen Kommunist från sej själv.

Skumt, mycket skumt. Oavsett om infiltratören själv är skum, eller om infiltrationen alls har skett, så kan jag inte se att man automatiskt borde avfört kommunister som Lars Ohly (eller för den delen järnrörshögern alias Sverigedemokraterna) från Säpos dagordning.

Ge Snowden politisk asyl

Nu får det väl ändå räcka. Ge Edward Snowden politisk asyl i Sverige. Nu. Erbjud honom den, om han inte har sökt den. Snowden har gjort USA och Västeuropa en tjänst genom att avslöja oegentligheter. Det är inte han som är spionen - han har avslöjat ett spioneri som retat både Angela Merkel och Francois Hollande (vad gäller spioneri på allierade) och delar av den amerikanska kongressen bland både demokrater och republikaner (vad gäller omotiverad kränkning av de egna medborgarnas integritet). George W Bush stöder Barack Obama i skildringen av Snowden som något slags förrädare, medan Jimmy Carter (heder åt honom!) vill pröva om man inte kan se Snowden i ett annat ljus, som hedervärd visslare och sanningssägare.

tisdag 2 juli 2013

Varför de nya könsbegreppen måste angripas direkt

Observera: De nya könsbegreppen är faktiskt nu officiell ideologi, som ska prånglas ut på våra skolor till våra barn och ungdomar. Det är inte fråga om enstaka udda grupper, akademiker eller församlingar med avvikande uppfattningar om vad kön är för något, det är en bred riksdagsmajoritet inklusive Kristdemokraterna som nu hävdar att inte bara kvinnor kan föda barn.

Rasism är mycket värre, javisst! Men vi har faktiskt (ännu) inte fått rasismen som officiell ideologi i Sverige, även om vi på vissa områden ligger farligt nära: t.ex. den rashygieniska attityden till foster med Downs syndrom och i förekommande fall gomspalt, som samhället dels hjälper till att spåra upp, dels avliva. När Expressens ledarsida angrep Sverigedemokraterna och Jimmie Åkesson för deras önskan att anpassa abortgränsen till övriga Europa (från vecka 18 till vecka 12), var argumentet inte bara det vanliga om föräldrasjälvbestämmande (så en höjning av gränsen från vecka 18 till vecka 40 vore en ännu större "frigörelse"?) utan också, helt oförblommerat, att många fosterskador inte upptäcks förrän efter vecka 12. Med tanke på sverigedemokratisk människosyn contra en förment liberal kunde man ju annars ha väntat sej omvända roller.

Men hur som helst - Sverigedemokraterna dominerar faktiskt inte i riksdagen och på ledarsidor (än), även om vi måste vara vaksamma både på partiets direkta framgångar och partiets indirekta framgångar (som opinionsbildare i flyktingfrågor et c) - och på människosynens utveckling eller avveckling också i andra partier och i opinionen i stort.

Alltså och återigen: Sverigedemokraternas dumheter måste absolut avvisas. Men de är inte "statsideologi" eller något som våra lärare eller präster förväntas lära ut.

Så har det däremot blivit med mitt eget partis dumheter, läs queerläran. Och genom att stat och kyrka fortfarande är kusligt ihopblandade, kommunicerande kärl, kan kyrkan och dess ärkebiskop tydligen inte - som i t.ex. Argentina - ha en annan ståndpunkt än de dominerande politiska partierna. (Det innebär så klart också att om Sverigedemokraterna blir ett 40%-parti, det Gud förbjude, blir även kyrkomötet med nuvarande ordning tämligen automatiskt starkt Sverigedemokratiskt påverkat).

Däremot hade man ju kunnat väntas sej att journalisterna kritiskt granskat anklagelserna mot t.ex. Göran Hägglund för anstiftan till "tvångssterilisering" o dyl (innan han svängde under det oerhörda trycket). Men debatten saboterades redan från början genom att även journalister på nyhetsplats (t.o.m. i Dagen och Världen idag!) använde övertalningsdefinitionen "tvång att sterilisera sej" ("tvångsbenämning av mödrar" hade varit en mer relevant beteckning i den mån det alls är vettigt att tala om tvång i det här sammanhanget). Vem vill ha kvar några tvångssteriliseringar?

Det är alltså inte nog med att praktidiotin VISSA MÄNNISKOR FÖDS AV KARLAR nu är svensk lag och ärkebiskoplig teologi. Även lögnen och den utomordentligt kränkande beskyllningen DE SOM INTE TROR DET VILL HA TVÅNGSSTERILISERINGAR är nu gängse politisk och journalistisk retorik, kanske rent av ärkebiskoplig (alltså inget som en överhettad och enslig pingstpastor på Öland dundrar om). Och idiotierna  är därför inte som vanliga idiotier som man kan ändra eller avskaffa efter vanlig hederlig debatt, nej, DESSA FANTASTISKA IDIOTIER ANSES NU TILLHÖRA SJÄLVA VÄRDEGRUNDEN, den som vanliga hederliga medborgare - och lärare - förväntas förmedla till sina elever, tillsammans med den några år äldre queerläran att det inte finns någon specifik vits med att ha en mamma (inte efter förlossningen i alla fall). Nej, inte med att ha en pappa heller (efter avlingen i alla fall). Den som uthålligt och envetet ville förhindra och nu snarast möjligt vill få bort idiotlagen anses i värsta fall fascistisk (tvångssteriliseringsanhängare ju!) eller i bästa fall fixerad (jfr ordet "obsession" från min vänliga kommentator igår). Lagen har drivits igenom med en god del skrämselpropaganda, och den försiktiga allmänheten måste nog "skrämmas tillbaka" med ett höjt tonläge också från queerkritikerna. Jag hade faktiskt aldrig anat att det fanns så många anpassningsbara snällister i min omgivning. Och DET skrämmer MEJ. (Precis som att många som är klara över Sverigedemokraternas taskiga människosyn samtidigt tycker det är självklart att vi måste få avliva foster till vecka 18 och i praktiken till vecka 21 för att hinna upptäcka alla eventuella fosterskador, inklusive Downs syndrom och - gomspalt! Varför ska vi avsky dansk invandringspolitik men anamma dansk utsorteringspolitik av foster med Downs syndrom?).

Jag upprepar: Först skulle vi inte ens få ha ett särskilt begrepp för förbundet mellan man och kvinna (och vi som stödde partnerskapslagstiftningen och möjligheten att i vissa fall prövas som adoptivföräldrar stod redan här med lång näsa, särskilt vi svensklärare skulle jag vilja säga). Och nu får vi inte ens ha ett särskilt begrepp för män och pappor, eftersom även barnaföderskor får kallas så! Jag kan inte se hur omsorgen om utsatta grupper någonsin kunde kräva att vi gick så här långt och blev så här queera. Redan har en grupp utsatta människor protesterat, patientföreningen Benjamin nämligen, som inte genomgått stora och svåra operationer (diskutabla i sej) för att få byta kön bara för att sedan se hur könsbegreppen undermineras. Men de som verkligen i stor skala drabbas av könsbegreppsomgörningen, våra barn och ungdomar (och särskilt då tuffa, förment "pojkaktiga" tjejer samt mjuka, förment "flickaktiga" killar) orkar inte protestera - det måste vi vuxna faktiskt klara av. Föräldrar och lärare t.ex.

Jag upprepar: Det är naturligtvis inte de könsidentitetsstörda ungdomarna jag angriper - lika lite som den som motsatte sej tokmarxismen på 70-talet därmed angrep proletariatet - utan queerideologins banérförare på nyhets- och ledarsidor och var de än må uppträda! Jag vill slippa medverka till ytterligare könsidentitetsstörningar, som lär komma som ett brev på posten om barn och ungdomar nu ska undervisas om att man inte kan vara säker på att man är en riktig tjej/mamma ens om man föder barn! (Eller en riktig kille/pappa ens om man varit med om att avla barnet).

Det finns alltså naturligtvis större ondska och hemskare lagar i världen än den vi fr.o.m. i går har i Sverige (och då tänker jag inte på reformerna för papperslösa flyktingar, som jag livligt applåderar). Men åtminstone här i Sverige är det svårt att hitta någon större officiellt sanktionerad dumhet än ovan nämnda. Och det är absolut ett skäl att protestera på ett särskilt sätt, särskilt för mej som medansvarig folkpartist och som pappa till en tuff tjej som - ibland - skulle vilja vara kille och två killar som ofta tas för tjejer (p.g.a. frisyren och kanske också mjukheten?).

Gomorron, folk av varje skick och fason! (Barnen sover, barnen sover i sitt lugna bo...)

måndag 1 juli 2013

Queerrevolutionen i ett nötskal

Först skulle vi inte ens få ha ett särskilt ord för förbundet mellan man och kvinna. (Könsbegreppen ansågs så totalt sakna relevans t.o.m. i könsliv och föräldraskap). Nu får vi inte ens ha ett särskilt ord för pappor - eftersom även barnaföderskor fr.o.m. i dag ska få kallas så och registreras så.

Först könsneutrala äktenskap. Nu könsneutrala könsbegrepp.

Queert är bara förnamnet.

Gott nytt halvår!

Idag är det Sverigedemokraternas dag i Almedalen. Inte särskilt kul, tycker jag. Men väljarna har ju röstat in dem i riksdagen, även om ingenting blir bättre bara för att det har folkligt stöd. Ingenting. Vare sej rasism, fosterfördrivning eller miljöförstöring. Det är dock inte konstigt att SD tog sej in i riksdagen efter att Folkpartiet(!) utmålats som rasistiskt och något slags filial till Dansk Folkeparti - och efter att Kristdemokraterna(!) utmålats som fascistiskt för att partiet menade att det finns en specifik vits för ett barn med att ha en mamma! Klart man lika gärna kunde rösta på Sverigedemokraterna - om nu de andra var rasister och fascister.

Det var väl ingen särskilt uppmuntrande nyhalvårshälsning? Nej, och jag är inte särskilt lycklig, trots att jag njuter av den härlig sommar som väger upp fjolårets regnande med råge. Just nu begrundar jag det faktum att vi från och med idag har en situation när alla utom jag, gynekologen Marc Bygdeman, transsexuellas patientförening Benjamin och diverse nazister och fascister försvarar tesen att även män(!!!) kan föda barn(!!!). Alternativt är så grunda i skallen att de ännu inte förstått att vi från och med idag bytt könsbegrepp - från ett biologiskt/objektivt till ett psykosocialt/subjektivt. Plötsligt är det inte det vi har mellan benen som avgör könet - utan det vi har mellan öronen. Morsning korsning. Så kraschlandade vårt stolta jämställdhets- och hbt-arbete i queerträsket.

Lycka till, alla präster, lärare och skolpsykologer som ska förklara det här får våra barn och ungdomar. Nej, jag kan uttrycka mej mer rakt på sak: Gud nåde den som försöker inbilla mina barn att den som föder sitt barn kan vara barnets far! Bara kvinnor föder barn. Helt i analogi med att bara ston fölar och bara kor kalvar. Men till det som skiljer människan från dessa varelser tycks höra en otrolig förmåga att trassla till saker och ting, t.o.m. så grundläggande begrepp som man och kvinna.

Det mest oroväckande med begreppsdeformen är - förutom den för utsatta människor ödesdigra misskrediteringen av det seriösa jämställdhetsarbetet - de hämningslösa invektiv som drabbat dem som protesterat och påtalat att kejsaren är naken. Enfaldiga skällsord och övertalningsdefinitioner har skämt ut själva nyhetsrapporteringen, och än mer debatten naturligtvis.

Den lilla debatt som förekommit, alltså. En svensk tiger ju.