onsdag 21 mars 2018

Istället för att rocka sockorna...

Alla mina strumpor är numera svarta, men jag gillar iden att rocka sockorna - året om! (Då kunde man frimodigt våga köpa strumpor i alla de färger). Istället för den sockrockning jag tyvärr inte är förmögen till idag, vill jag låta amerikanen Frank Stephens och norskan Marie Wekselsen tala för sej själva - och för hela sin folkgrupp. F.ö.: Rör inte LSS!!!

3 kommentarer:

  1. Vi har haft våra duster och är ännu oense om mycket. Jag har skarpt kritiserat dig. Men det hedrar dig Andreas att du för kampen för folk med Downs syndrom.

    Jag är för nuvarande abortlag (vill dock att dispens bara ska ges till vecka 20, att utsätta barnmorskor för att hantera aborterade foster som kämpar för att leva är skamligt.) men att många slentrianmässigt aborterar foster därför att de har Downs syndrom kränker människovärdet.

    SvaraRadera
  2. Tack för kommentaren, Bengt! Alltid roligt att vara ense på några punkter åtminstone. Det hedrar dej att du påtalar även detta.

    Själv har jag ju motionerat om höjd abortgräns till vecka 21 för alla foster eller sänkt till utgången av 18 veckan även för dem med gomspalt eller Downs syndrom. Det är mycket konstigt att vi gör sån tydlig folkskillnad. Men det verkar inte vår partistyrelse inse.

    Visst kränker den accelererande "rashygienen" människovärdet. Men det är också en jämställdhetsfråga - det är nästan alltid kvinnan/mamman som förväntas ge upp karriären för att ta hand om ett multihandikappat barn. Pappor måste lära sej att vara beredda att ta ansvar för ett barn hur det än ser ut.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det senare håller jag med om, pappor måste ta större ansvar i den här typen av situationer.

      Radera