fredag 26 mars 2021

Apropå Liberalernas partiråd på söndag

Så här stod det i en väns Fb-tråd i morse:

"Deltagarna på liberalernas partiråd på söndag behöver öppna ögonen för den fara som verkligen hotar Sverige: inte hårt arbetande utlandsfödda medborgare utan hatiska hotande tvivlare på demokratin."

Min reaktion så här på lunchen: Det här är ju helt otroligt!!! Som om NÅGON i Liberalerna trodde att "hårt arbetande utlandsfödda medborgare" utgör den verkliga fara som hotar Sverige! Alla i L ser nog SD som det liberala samhällets fiende nummer ett just nu (liksom SD betraktar L som en huvudfiende och önskar L ut ur riksdagen), även om vi sannerligen också är på vår vakt mot islamister och kommunister (observera dock att Sabuni öppnat för viss samverkan också med Vänsterpartiet, trots dess ungdomsförbunds minst sagt remarkabla positionering på sistone).

Det här handlar om hur man bäst tar ner SD på jorden (och Nyamko Sabuni har helt rätt i att här är Liberalernas existens som riksdagsparti av underordnad betydelse): Ska det ske genom total isolering eller (som S gjorde med kommunisterna efter kriget) genom att ta in dem i det parlamentariska arbetet (men inte i en regering) och syna deras hot att släppa fram det andra blockets statsminister om vi inte vill ge dem vad de vill ha. (Kommunisterna kunde ju i praktiken inte stödja en borgerlig regering, som ur deras synvinkel var etter värre, och därför kunde S "räkna hem" kommunisternas stöd för t ex högskatte- och dagissamhället, d v s de delar av politiken där den revolutionära och den reformistiska vänsterns samhällsanalys sammanföll).

Jag stöder Leissners linje, men brunsmetningarna av Sabuni är helt enkelt bisarra. Snacka om hårt arbetande utlandsfödd medborgare, den första som blev svensk partiledare, som SD och "brunsmetarna" nu i ohelig allians vill störta eller kasta under  bussen. Liberaler som Leissner och Westerberg och jag har dock all rätt att vara kritiska mot den politiska strategin - men knappast de som själva tagit parlamentariskt stöd av sovjetkommunister eller de som t o m själva sympatiserat med tanken på proletariatets diktatur! (Eller iaf än i denna dag accepterar att deras ungdomsförbund kallar sej en revolutionär rörelse som vill införa kommunismen!!!).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar