torsdag 11 mars 2021

Regeringsunderlag 2022

Vi kan inte bilda regeringar utan valresultat eller oavsett valresultat. Frågan är dock vilket understöd som a priori måste uteslutas om stalinister eller i varje fall sovjetkommunister i decennier efter kriget kunde utnyttjas av socialdemokratin - som majoritetsunderlag och som påtryckning gentemot borgare som på anmodan förväntades rycka in för att i nödfall säkra stabilitet och regeringsmakt. 

Själv tycker jag att både SD med sina ungsvenskar och V med sina ungkommunister bör hållas utanför så gott det går - precis som efter förra valet. Men den som tror att L har "en SD-vänlig falang" (ledd av Nyamko Sabuni) har inte fattat. L och V är de som minst av alla partiers väljare har lust att rösta på SD - det är väl typ det enda L och V har gemensamt förutom förslaget att förstatliga skolan. 
SD avskyr L och vill få ut L ur riksdagen (kan gå). L avskyr SD, tro mig. Men hur SD:s framgångar och Sveriges problem bäst bekämpas är det faktiskt möjligt även bland liberaler att ha olika uppfattning om.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar