onsdag 3 juli 2013

Är det konstigt att Säpo höll koll på Lars Ohly?

Lars Ohly har under förra veckan varit upprörd över att Säpo inte litade på hans goda avsikter. T.o.m. Expressen verkar upprörd.

Men var det inte väldigt svårt för Ohly att sluta kalla sej kommunist? Väldigt, väldigt svårt?

Och när jag tänker på hur Ung Vänster presenterade sej som en revolutionär rörelse i skolvalet 2006 (Torsbergsgymnasiet) och hur samtidigt läroböckerna i samhällskunskap definierade reformistisk contra revolutionär socialism, så... nä, jag kan inte se SÄPO-spaningen som ett övergrepp.

Och jag kan inte se varför riksdagspartier - som någon föreslagit - i lag skulle undantas från SÄPO-spaning. Sverigedemokraterna är inget vanligt parti; vem minns inte bombarjackorna och hoten och hatet så sent som på 1900-talets sista skälvande decennium?

Vänsterpartiet är inte heller något vanligt parti - först 1990, när Sovjetunionen fallit, tog man bort K som i Kommunisterna ur partinamnet. Och, som sagt, Lars Ohly dröjde betydligt längre än så med att ta bort beteckningen Kommunist från sej själv.

Skumt, mycket skumt. Oavsett om infiltratören själv är skum, eller om infiltrationen alls har skett, så kan jag inte se att man automatiskt borde avfört kommunister som Lars Ohly (eller för den delen järnrörshögern alias Sverigedemokraterna) från Säpos dagordning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar