lördag 8 juni 2013

Nelson Mandelas hälsotillstånd ingen världsnyhet

Snälla nån! Jag beundrar verkligen Nelson Mandela i många avseenden. Men nu blir han faktiskt ingen världsnyhet förrän han är död. Att 94-åringen åker in och ut på sjukhus för diverse lungproblem bryr jag mej ärligt talat inte om, men det har sedan några veckor tillbaka ändå varit förstanyhet i flera TT-sändningar.

Det här börjar ju likna rapporteringen om förrförre påvens hälsotillstånd - och då var ju denne i vart fall tjänstgörande statschef i Vatikanen. Ska vi om några år få höra allt om feber och inflammationer i emeritus-påven Benedikt också? Eller vad?

Detta sagt: allt gott tillönskas Nelson Mandela!

2 kommentarer:

  1. Nja... nog känns det viktigt att få nyheter om Mandelas hälsotillstånd. Även om vi alla vet att han är gammal. Även om han inte är någon påve.
    Även om han inte har något inflytande över Sydafrikas politik idag, annat än som en god symbol. Vilket är gott nog. Inte bara för Sydafrika.


    SvaraRadera
  2. Ja, du kanske är intresserad. En massa sydafrikaner säkert också. Men en gammal man kan ju - som min farfar - åka in och ut på sjukhus i åratal. Är det inte hjärtat så är det lungorna och det ena med det andra. Vänta tills farbrorn dött, eller fyller 100 år, eller nåt - men icke aktiva regerings- eller statschefer kan väl få åldras och sjukvårdas i fred utan att ha precis hela världens ögon på sej och läkarbulletinerna?

    Tack hur som helst för kommentaren - alltid intressant när någon säger emot en ;o).

    SvaraRadera