tisdag 2 april 2019

Inlägg från Fb så här dagen efter (när man börjar kunna lita på folk igen - eller?).

Vissa verkliga nyheter lider av att publiceras 1 april. Det var ju faktiskt sant den 1 april för 11 år sedan att danska och svenska posten skulle gå samman till det som nuförtiden är väl känt (eller mindre väl känt) som Postnord. Och det var ju faktiskt sant den 1 april för precis 10 år sedan att riksdagen röstade för att göra äktenskapet könsneutralt, och att svensk lag därmed inte längre skulle ha ens ett särskilt ord för förbundet mellan man och kvinna. (Antalsneutralt blev det däremot inte, som Rfsl:s ungdom och Grön ungdom och en hel del centerpartister ville).

Sen finns det förstås nyheter som låter som grova aprilskämt när de än publiceras. T ex att lördagstidningarna i hela Karesuandobygden ska komma först på måndagar. Eller att S och C gladeligen sitter med SD(!) i styrelsen för ett av våra på papperet fria, kristna trossamfund. Och att en kyrkoherde i detta trossamfund är med i ett icke-teistiskt nätverk som heter "Kristen bortom Gud". Och att de politiker som styr kyrkan tydligen inte har något emot att präster inte tror på Gud, medan de noga ser till att högkyrkliga förvägras prästvigning.

Slutligen också detta, förstås, att det i Sverige visat sig fullt lagligt att avliva sitt barn ända fram tills att (den tänkta) förlossningen startar, och att inga politiker eller politiskt tillsatta biskopar reagerat på luckan i lagen 3 (tre!) månader efter att den avslöjats av åklagare Jennie Nordin (all heder åt henne). Om det vore ett makabert aprilskämt ändå!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar