måndag 7 oktober 2019

För den som lyssnar på Greta Thunberg

När Liberalerna i valet 2014 satte upp stora affischer med texten "Tillväxt är bra för miljön" reagerade jag med att tänka: "Det beror så på vilken tillväxt det gäller". Men jag tycker att Annie Lööf gör det bra som vågar stödja Greta Thunbergs klimatrörelse och samtidigt markera distans när det gäller själva tillväxtbegreppet och kritiken av tillväxt i allmänhet. För, som sagt, det beror så på vilken tillväxt det gäller.

Här tror jag att Henrik Jönsson har en poäng, även om jag inte helt kan dela hans teknikoptimism. Jag tror nämligen som Birger Schlaug att det finns en sorts konsumtion som faktiskt dödar när den växer. Jag tänker nog ganska mycket som socialliberalen Staffan Werme i Örebro om Liberalism, natur och den begränsade planeten. Men lyssna gärna till Henrik Jönsson och hans perspektiv (utan att glömma Greta Thunbergs, Martin Hedbergs och Staffan Wermes):
1 kommentar:

  1. Hej, säsongshälsningar till alla mina vänner där ute, är Alice Lucas, från sverige, efter att ha varit i förhållande med honom i tio år, bröt min man med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka på grund av den kärlek jag har till honom, jag bad honom med allt, jag lovade men han vägrade. Jag förklarade mitt problem till min vän på nätet och hon föreslog att jag snarare skulle kontakta Dr.Amiso, den stora stavmästaren som kunde hjälpa mig att förtrolla för att få honom tillbaka, men jag är den typ som aldrig trodde på stava, jag hade inget annat val än för att pröva det, mailade jag Dr.Amiso, och han sa till mig att det inte fanns något problem att allt kommer att vara okej innan 48 timmar, att mitt ex kommer tillbaka till mig innan 48 timmar, han kastade trollben och överraskande under den andra dagen, det var cirka 16:00. Min ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag svarade på samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände, att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom, det var så vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag känner som har ett förhållande problem, vem som helst kan behöva hjälp av Dr.Amiso stavmästaren, hans e-postadress är (herbalisthome01@gmail.com) du kan maila honom om du behöver hans hjälp i ditt förhållande, vill känna igen i världen eller cancerfrågan, vill gifta sig med älskaren efter ditt val eller skilsmässoärenden, hälso- eller äktenskapsproblem, jobbfrämjande och framgång, vad som helst, ge inte upp, sluta gråta, kontakta Dr.Amiso på herbalisthome01@gmail.com

    SvaraRadera