söndag 3 januari 2010

2010 - valåret har börjat

Egentligen är det ju valrörelse jämt. Vill man veta vad de politiska partierna - och deras företrädare - står för, ska man titta på vad de gör mellan valen, inte särskilt på valåren.

Och hela vårt liv är en "storytelling", där det gäller att åtminstone försöka vara någotsånär konsekvent, stå för något slags linje eller övertygelse. (Som i och för sej kan modifieras eller helt ändras med åren; det behöver inte vara något problem, bara man tydligt redogör för detta).

Det är valår i år. Men än råder julefriden. Jag njuter dock som bollnäsbo av mina partikamraters visioner för det sålda och ödelagda Brotorget. Peter Nordebo hade strax före årsskiftet inne en härlig insändare i Ljusnan apropå en märklig "byggstart" under årets sista skälvande dygn - en grop som grävdes, berikades med en betongplatta och därpå fylldes igen. (Gills sånt?).
"Men tanken var i alla fall god", försökte jag ursäkta kommunledningen med i samtal med en gammal kollega inne på Röda Korsets Kupan. "Nej", sa han förstås, "det var själva tanken det var fel på." "Medges", sa jag, "men tanken var i alla fall bättre än resultatet." Och där var vi överens.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar