lördag 1 december 2012

Chockartat stöd för Sverigedemokraterna

Det är absolut fullkomligt skrämmande att omkring var tionde svensk stöder järnrörshögern. Paulina Neuding har alldeles rätt i att otryggheten inte låter sej skrattas bort.

F.ö. känner jag visst medlidande med Lars Isovaara. När man är full blir man lätt dum, oavsett partifärg (minns en "moderat" man med barnvagn som betedde sej minst sagt märkligt). Och själv har jag flera gånger trott mej bestulen fast det var jag själv som inte hade koll på mina grejor. Men det är klart, har man dumma idéer om människor från andra länder blir lätt även fyllegrejorna dummare.

Och den äktsvenska idén att en fylla är något slags positiv rekreation borde fler än Isovaara lära sej ta avstånd ifrån. [Tillägg 1202: Läs GW om "En tornedalings jordafärd"]

10 kommentarer:

 1. Jag tycker att det är lite skrämmande att du uppskattar Neudings inlägg samtidigt som du i samma stycke hänger dig till precis det som Neudings inlägg handlar om.

  Häckla och demonisera med "Järnrörshögern" och liknande och SD kommer att öka ännu mer.

  Det nästan komiska är att media kommer att göra precis det. De kommer att försöka hålla liv i denna skandal och försöka göra det till en viktig komponent i nästa val. Totalt blinda för att det får motsatt effekt.

  SvaraRadera
 2. "Järnrörshögern" Vänsterpartiets anhängare står för majoriteten av allt politiskt våld i samhället och den ideologi de står för har tagit livet av fler än någon annan ideologi men det är ingen som oroar sig när vänstern ökar i nån mätning. Jag är ingen SD fan men det är det enda partiet som tar upp invandrings och integrations problemen och det är därför de får röster. Skulle de "vanliga" partierna erkänna att integrationen inte fungerar och försöka göra något istället för att sticka huvudet i sanden skulle inte SD få så många röster.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, invandringen (som primärt beror på flyktingströmmen, vilken i sin tur beror på oron i världen) är inte det egentliga problemet. Men tyvärr och symptomatiskt för SD är det invandringen som SD beskyller för allt elände.
   Däremot är det problem med hur Sverige sköter integrationen, oavsett vilken regering som haft ansvar för denna. Men där har SD ingen lösning, inte ens en dålig lösning. För SD vill inte integrera, bara kasta ut.

   Radera
  2. Så sant Lars-Erick Forsgren!

   Radera
 3. SD är inte problemet, SD är symptomet.

  SvaraRadera
 4. Matte, jag skulle gott kunna prata om gatstensvänster också. Det är fullständigt bedrövligt vilken historia både sverigedemokrater och vänsterpartister har när det gäller hotfullt uppträdande på gator och torg. Samtidigt har Åkesson sällat sej till de partiledare som jag känner igen från kommunistpartiets historia, som försökt göra upp med och rensa ut de mest otillständiga elementen - och som jag känner viss sympati med utan att alls kunna sympatisera med resp parti.

  Mitt Folkparti har flera gånger påtalat integrationsproblemen och försökt göra något åt dem, men fått så mycket skit för det ("Dansk Folkeparti" et c) att jag undrar om inte de närmast vanvettiga reaktionerna - snarare än språktestförslag, övergångsregler et c - bäddade för SD:s framgångar.

  SvaraRadera
 5. Nephilimswings, SD är absolut en del av problemet.

  Affe, Paulina Neuding varnar oss för att nonchalera de problem som får folk att rösta på SD - det är detta jag håller med om.

  Matte, jag oroar mej när vänstern ökar, inte tu tal om det - och jag tyckte att Bollnäs skulle ställa upp när SD för några år sen (2006?) inte verkade få tillstånd att hålla kongress i en enda svensk kommun. Erik Almqvist skrev då till mej på denna blogg och tackade för stödet, men jag stödde ju inte precis tanken att han eller någon annan Sverigedemokrat skulle dra runt med järnrör på gatorna i Bollnäs...

  Jag lovar: om Jonas Sjöstedt betett sej som Erik Almqvist eller Lasse Isovaara hade jag INTE skrivit snällare saker. Ord som "gatstensvänster" eller liknande hade legat mycket nära till hands.

  SvaraRadera
 6. Andreas, vi behöver inte vika oss för xenofob-mobben. De finns inga partisympatisörer i Sverige som är mer ömhudade, gråtfärdiga och psykiskt spröda än SD-anhängare... eller så har de bara mer välorganiserade slackers som snokar reda på allt man skriver om drägget på nätet och organiserar "folkstorm" med två-tre tangentkvicka "bombare" med otaliga alias.

  Det är inte synd om dem, det är inte så att de "probelm" de för upp på agendan förtigs-de diskuteras FÖR ofta.

  Media tassar på tå kring dessa lättkränkta järnrörsbusar, men vi behöver inte göra det!

  JÄRNRÖRSHÖGERN var ett utmärkt epitet som säger mer än att SD befolkas av våldsbenägna galningar, fyllskallar och rasister. Järnröret symboliserar deras egen bräckliga självbild. Dessutom visar de på deras samhällsanalys ihålighet och , inte minst, deras problemlösningsmetodik.
  Järnröret skulle passa bra som deras partisymbol. Det skulle inte förvåna mig om det snart blir det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Instämmer även i detta. SD´s aktivister och sympatisörer är "onormalt" kritikkänsliga.
   Men samtidigt välorganiserade i en grad som vi sällan sett i Sverige. De kan hantera både gamla och nya media mkt bättre än de gamla partierna.
   Tyvärr.

   Radera