tisdag 27 maj 2014

Kalla vindar 1

För att anknyta till förra bloggposten: Tydligen ska Meriam få leva ett par år till - för att hennes barn behöver henne till 2-årsåldern. Enligt myndigheterna. Men sedan ska hon enligt nuvarande domslut hängas. Hyggligt. (Man får förmoda att de hindrar henne att bli gravid på nytt - med en kristen man i alla fall). Sudan och Saudi måste pressas att ändra de drakoniska konverteringslagarna. Det finns fler än Meriam att värna.

Usch, så kallt det blåser från varmaste Afrika! Sen att Sverigedemokraterna nu är lika stora som Folkpartiet även i EU-valet (ca 10%) gör ju att kalla kårar framkallas även av våra egna nordanvindar. Och att en fransk kvinna som partiledare dragit ihop fler mandat än alla svenska partier tillsammans tycks inte applåderas ens av F!

Men valdeltagandet blev i alla fall något så när hyggligt, även om soffliggarpartiet fortfarande är i majoritet. Och man får väl se det som ett litet framsteg om vänster- och högerextremister föredrar valurnorna framför att puckla på varann på gator och torg.

1 kommentar:

  1. Varför skulle F! applådera ett rasistiskt parti på grundval av ledarens kön? F!s grundidé är att kön inte ska ha avgörande betydelse för bedömningen av en människas duglighet och handlingar.

    SvaraRadera