onsdag 22 april 2015

Estoniakatastrofer på Medelhavet

Alla dessa skorvar som överfyllda kapsejsar på Medelhavet. Cyniska människosmugglare som vänder skutan för att proppfylla den ytterligare - för att vinsten annars blir för liten! "Fästning Europa" dit man inte kan söka asyl någon annanstans ifrån. Och människor som har det så ofattbart hemskt därhemma att de är villiga att ta riskerna med att ta sej till oss.

Båtflyktingar är inget nytt. Vi har haft dem på Östersjön också. (Fråga estländarna). Nöden har ingen lag. Men hur ska nu Medelhavet sluta vara "dödens hav"?

2 kommentarer:

  1. Genom att göra det möjligt att flyga till Europa. Ta bort EUs tokdirektiv om att lägga ut asylprövning på incheckningspersonalen på diverse flygplatser. Därefter kan man behålla Dublin-fördraget utan problem. Som det nu är måste man skrota Dublin-fördraget (hur vansinnig är inte den idén?) eftersom det blir en orimlig börda på Grekland och Italien.

    SvaraRadera
  2. Ja, min fru undrade också varför det ska vara så omöjligt att för de hopsparade tusenlapparna få en hyggligt säker och bekväm plats på flyget (med reservation för min namne som flög in i fjället) istället för en ansjovisplats i en rostig konserv. Det är inte utan att jag funderar själv.

    SvaraRadera