måndag 28 december 2015

Så skönt att det slutade väl på isen!

Eftersom även jag är en sån där pappa som idag på Fjärdedag Jul/Värnlösa barns dag har tagit ut två barn på isen (Vibodlångsjön) för att åka skridskor (och spela lite utebandy), känns det lite extra skönt att även pappan med två barn i Dalarna klarade sej bra till slut. Dock först efter en stark insats av Räddningstjänsten i kvällsmörkret.

Jag och mina pojkar (flickan är i Stockholm ett par dagar och mamman på tonårsläger) var förutom med skridskor och bandyklubbor utrustade med både isdubbar och 25 meters räddningslina (julklappar som barnen tränade på att hugga med resp. kasta, dock utan vak). Men isar är helt klart både roliga - fantastiskt vilken skridskois och vilken jättelik bandyplan! - och förrädiska, särskilt när det går strömmande vattendrag igenom dem. Vibodlångsjön känns dock relativt trygg eftersom den knappt har några tillflöden och eftersom vi höll till långt från norra änden där den har sitt utlopp (Långsjöbäcken vid Dammsveden).

Måste dock också erkänna att jag - i motsats till pappan som fick ligga en halvtimme i vattnet sen han fått upp barnen på ett isflak - inte hade en laddad mobiltelefon med mej. Ska absolut tänka på det nästa gång. (Så det blev inga solskensbilder från sjön heller - vi kanske gör ett nytt försök imorgon).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar