måndag 11 januari 2016

Ågren?

Även nu i Morgonekot citeras Södermalmspolisens chef Peter Ågren: "Vi vågar ibland inte säga som det är för att vi tror att det spelar Sverigedemokraterna i händerna." Ett helt förbluffande medgivande. Som en journalist undrade - vem är det egentligen som gynnas om polisen inte säger som det är för att sanningen antas spela Sverigedemokraterna i händerna?

Nu säger Peter Ågren att han inte blivit korrekt citerad av Dagens Nyheter. Det är i så fall allvarligt i sej. Man måste kunna lita på akribin, exaktheten, i så här känsliga fall. Men även om Sverigedemokraterna inte specifikt skulle ha utpekats, så är ju själva inställningen att "mörka för att inte gynna mörka krafter" feltänkt. För att åter kunna hedra asylrätten är ärlighet A och O, både vad gäller möjligheter och problem. Både gentemot flyktingarna och gentemot de sedan längre tid härstädes bosatta. Förtigna sanningar blir ofta giftiga.

Kvinnofrid ska vi ha i vårt land, även under nyårsfiranden och musikfestivaler. Här får sannerligen alla killar skärpa sej, både mer eller mindre fulla urinvånare och ensamkommande från österns länder. Och polisen får i fortsättningen försöka säga som det är, så folk inte får för sej att man måste gå till Avpixlat för att få sanningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar