lördag 21 januari 2017

Om Kinberg Batras utspel häromdagen

Vansinne. Det finns ingen som helst anledning att respektera SD mer bara för att de blivit större. SD får ta över när de uppnått 51%, det är en annan sak. En stor koalition som utestänger både vänstern och sverigedemokraterna framstår alltmer som enda lösningen, så länge SD inte uppnått 51%.

Ja men då växer ju SD ännu mer så att de uppnår 51%? Kanske det - men troligen inte. Inte ens superpoppisen Hitler - OBS utan alla jämförelser i övrigt!!! - uppnådde egen majoritet i något fritt val. Men Danmark visar att såna där partier växer både av utfrysning och insläpp i värmen. Vi kan inte låta dem vara med och regera - eller förhandla fram förslag de är villiga att rösta på - bara för att de inte ska få vara med och styra Sverige; det blir en contradiction in terms. Vi borde inte ens ha låtit Björn Söder få en talmanspost. Ingen lag tvingade oss till det, det var bara kutym. Och vad SD själva anser om skick och sed visade de ju vid budgetomröstningen...

Kanske jag är präglad av mina studier i Lund på 90-talet, då "Skända inte din ras"-retoriken levde kvar men SD-grabbarna märkligt nog fann för gott att ansluta sej för att göra SD till ett värdekonservativt parti (fan trot). Nu har det ju blivit mer av "Skända inte din kultur"-retorik, men jag hoppas verkligen att varken V eller SD någonsin får sitta i en svensk regering. Inte för att Batra öppnat för det sistnämnda, men det är illa nog att det inte gick att på hederliga människors vis stå fast vid en överenskommelse (DÖ), som ingicks under ytterst högtidliga former på fullt demokratiskt vis. Så länge SD inte har några vänner eller själva sprängt 50%-vallen kan de inte kräva något som helst inflytande över politiken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar