tisdag 3 juli 2018

Nu är valrörelsen igång

Det är kanske lite sommarstiltje på många håll så här under "industrisemestern". Men visst är det valrörelse! Vi har ju inte så mycket tid på oss som vanligt i höst, eftersom valet är andra söndagen i september istället för tredje. (Dumt om ni frågar mej, men det är om jag förstått det rätt för att regeringen bättre ska hinna med diverse budgetarbete och dylikt före årsskiftet).

I morse intervjuades tre av våra kommunvalskandidater av Hudiksvalls Tidning. Vi får väl se hur resultatet blir, men det kändes bra där vi satt vid "solbryggorna" nere vid Hudiksvallsfjärden. (Jodå, solen sken!).

Tydligen är det en massa diskussioner om huruvida Sverigedemokraterna ska erbjudas talmansposter och utskottsordförandeposter efter valet. Själv tycker jag att de får vänta tills de (högst eventuellt) får 51% av rösterna. Innan dess behöver de vänner i riksdagen, och det har de inte (väl?).

Att Björn Söder blev andre vice talman var ett misstag. Grundlagen föreskrev det inte, och "kutym" är knappast bindande. (SD anser sej ju inte bundet av någon kutym vid t ex budgetomröstningar).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar