torsdag 3 december 2009

Minareter är fina

Fattar inte vad folk i Schweiz eller Sverige har emot just minareter? Minareter är väl det finaste och smäckraste man kan tänka sej? Böneutrop och klockringningar kan man möjligen diskutera, men ingetdera hör rimligen till det bullrigaste vi har i vår moderna stadsmiljö.
Var så god och bygg minareter! Ifall muslimerna frivilligt blir kristna så småningom (vilket jag som kristen förstås hoppas - även om ateisterna!) kan vi ropa ut tidegärdens bönestunder från minareterna. (Men vi ska alltså inte ta över dom med tvångsmedel - det är ädel tävlan som gäller; förlorar vi kristna blir det kanske fredagsböner i kyrkorna istället).
Inget fel på minareterna i sej alltså - eller på moskéer. Däremot kan det kännas surt att muslimer i Umeå nu ber om stöd från superkonservativa, wahabbistiska diktaturstaten Saudiarabien för att få råd att bygga en tillräckligt tjusig moské. Sånt är inte kul direkt. Men det är en annan sak.
Upphäv minaretförbudet, Schweiz! Det är bara pinsamt och minskar våra möjligheter att med moralisk råg i ryggen begära att kyrkbyggen ska bli tillåtna överallt i Mellanöstern där behov och önskemål finns!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar