lördag 28 januari 2012

Nu måste Hägglund rentvå¨sej


Jag har alltid gillat Göran Hägglund och ser en poäng med att den enda kvarvarande partiledaren förutom Reinfeldt som var med om att bilda Allians för Sverige får sitta kvar.

Men när mängder av ledarsidor och rent av TT-telegram och nyhetsartiklar den senaste tiden hävdat att han och hans parti nu kräver tvångssteriliseringar av utsatta människor, då måste ju Göran Hägglund någon gång börja förklara sej och försvara sej och sitt parti. Vilket han inte klarade när vänsterns Jonas Sjöstedt angrep honom i riksdagen nyligen. Förstår han och KD inte allvaret?

Är påståendet sant är det ju så graverande att partiet bör lämna regeringen och även Hälsinglands kristdemokrater ställas till svars. Är påståendet å andra sidan osant är skandalen lika stor.

Om den enda grunden för anklagelsen är KD:s hållning att den som föder sitt barn per definition är barnets mor (och inte dess far!), finns det naturligtvis ingen rim och reson i kritiken. En kritik som kommit även från övriga partier i riksdagen, inklusive mitt eget.

Hägglund måste rentvå sej och sina partikamrater. För partiets och hela regeringens skull. Kan han inte det bör han lämna regeringen frivilligt. Jag vill nämligen inte att ett liberalt parti samarbetar med tvångssteriliserare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar