torsdag 13 september 2012

Kommunistisk antireligiös propaganda får svar på tal

Ja, man borde väl inte ha blivit så förvånad över att en gammal kommunist fick för sej att föreslå stopp för "religiösa aktiviteter" för barn under 12 år (utifrån ett sällsynt vidrigt exempel på övergrepp mot barn i religionens namn). Men statsvetaren Magnus Hagevi ger välformulerat svar på tal i sitt blogginlägg om Barns frihet till religion.

Intressant att det är just Margó Ingvardssons generationskamrater som är mest negativa till religiös påverkan av barn - beror det på direkt negativa erfarenheter av "religiös indoktrinering" i skola och kyrka (exempel saknas inte) eller på att man utifrån en ateistisk världsbild tror att alltsammans är lögn och bedrägeri, hur roligt det än kan vara?

Men skulle Margó Ingvardsson få igenom sitt förslag om förbud för religiösa aktiviteter för barn under 12 år, så vore det väl rimligt att även förbjuda folk lära sina barn svära?

Nä, varken Sovjetunionen under 1900-talet eller den svenska 1600-talsteokratin framstår för mej som särskilt lockande förebilder...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar