måndag 26 november 2012

Potentiellt värdelös Jimmie Åkesson?

Nä, nu får väl ändå Länstidningen i Östersund skämmas. Om man anser att Sverigedemokraterna utmålar invandrare och potentiellt alla "kostsamma" människor som skadedjur, ska man väl inte själv bokstavligen utmåla Jimmie Åkesson som en brun kackerlacka och lämpligt föremål för gasningsingripande från Anticimex?

Man präglas lätt av sina fiender. T.o.m. Vita rosen i Nazityskland föll för frestelsen att utmåla nazisterna som "Untermenschen".

F.ö. kommer det idag ett hundratal flyktingar från Syrien till vår bygd. Det blir förvisso inte helt lätt för oss att sköta (bl.a. ska ett 40-tal barn och ungdomar beredas plats på våra skolor). Men hur lätt är det för dem i Syrien?

Och man måste kunna ha flera bollar i luften och flera tankar i huvudet samtidigt. T.ex. förmå se risken med att just som invandrar- och flyktingvänlig stå alltför passiv inför idéer och värderingar som inte är mycket bättre än SD:s. Läs iransk-svenska Nasrin Sjögrens tänkvärda krönika.

1 kommentar:

  1. Bra skrivet av Sjögren! Hon har ju så innerligt rätt. Kag tänkte det när jag läste två muslimska ledares svar om adventsgudstjänster i Dagen. Aningslöst köpte de dessa kommentarer som om vi kristna skulle representeras av Pikku-Leevi och Arne Imsen.

    SvaraRadera