måndag 28 januari 2013

Om någon trodde något annat...

Naturligtvis ska alla könsstympade få ersättning från staten. Man ska inte skära i sköra människor hur som helst.

Felet är dock inte att vi tidigare haft fel könsbegrepp för att t.ex. alla som fött sina barn registrerats som mammor till barnen. Felet är att vi bejakat märkliga tvångsföreställningar och låtit psykologer och kirurger ha lekstuga även där det inte handlat om uppenbara missbildningar. Felet är att vi fortfarande har och sprider så många märkliga föreställningar om hur en "riktig" kille resp. "riktig" tjej ska vara rent mentalt, att t.o.m. 3-åringar börjar fundera på om de verkligen är födda i rätt kropp.

Här har naturligtvis både homofober och "vanliga" könsrollscementerare ett stort ansvar. Men även de förment radikala s.k. queerideologerna som sett könsbyteriet som något slags genväg till jämställdhet. Och när vi nu ska lära våra svenska barn att somliga av dem är födda av karlar (snacka om att skapa könsidentitetsstörningar!) kan vi ju fundera över om vi inte bidrar till den otäcka polarisering som får Östeuropa, nu senast Ryssland, att införa förtryckande antihomolagar.

Men en sak vill jag ändå påpeka för alla som med rätta oroas över utvecklingen i Putin-land: Just i Ryssland kan man väl ändå knappast förbjuda två karlar att pussa varandra offentligt? Eller har queerantipatin eller homofobin verkligen gått så långt att ryska män inte längre vågar pussa varandra och arabiska män inte längre vågar hålla varandra i handen?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar