onsdag 14 januari 2015

Det där med Baga

Ja, visst kan man med den nigerianske ärkebiskopen Ignatius undra varför massakern i Baga kom i sådan grotesk medieskugga förra veckan. Nå, den rapporterades i alla fall, men inte blev det några extrasändningar eller jättedemonstrationer precis.

Bryr sej världens ledare - och journalister - så lite när terrorister mördar flera tusen nigerianer om något eller några dussin fransmän stryker med ungefär samtidigt? Hade de döda i Nigeria inte tillräckligt medialt symbolvärde eller vad är felet? Att de är s.k. negrer?

Vi är då inte Baga-bor. Det är då alldeles tydligt.

3 kommentarer:

  1. Je suis Baga! Jag har ju halva hjärtat i Afrika så det är kanske inte så konstigt men ändå. Jag förfasar mig över Charlie Hebdo och är förfärad över deras terrorbrott mot judar som aldrig ritat en karikatyr av någon öht, men självmordsbombande småflickor och Baga-attacken fick mig att gråta. Dessutom tycker jag med Felicia Ferreira att det är skamligt att ingen tar upp en skylt med orden Je suis juif! i Paris. De hade inte gjort något annat än blivit födda för att bli mördade.

    SvaraRadera
  2. SvK är det definitivt inte. Jag är så sur över SvKs angrepp på Open doors. Paris logger tydligt närmare än Baga där. Jag får lust att slänga in handduken och ge kyrkoavgiften bara till Missionskyrkan.

    SvaraRadera
  3. Ja, nog kan man fundera på var man lägger sina pengar. (Är du också dubbelansluten - kul! Fast det heter väl Equmeniakyrkan nu).

    SvaraRadera