måndag 19 januari 2015

Det där med Niamey

Visst - jag tycker man ska ha rätt att bränna Koranen, eller för den delen Bibeln, som min kristne lumparkompis regelbundet gjorde när han nött ut den istället för att slänga den i soporna. (Här i Iggesund bränner vi dessutom kors utanför kyrkan på Askonsdag). Man ska ha rätt att sänka krucifix i urin och att avbilda profeten Muhammed mer eller mindre naturtroget.

Men det börjar likna ett gisslandrama det här: håna islam i Frankrike så bränner vi kyrkor i Niger. Nu har ju de kristna i Niger vad jag vet inte spridit några som helst karikatyrer av Muhammed. Men det är absolut förföljelsetider, vad Svenska kyrkans internationelle chef än har att anmärka på statistiken.

F.ö. var jag inne i Gävle-moskén igår i samband med firandet av svärmors 78 år. F.d. metodistkyrkan alltså, som byggts om med stöd från Saudi. Fredliga familjer vällde ut, banantuggande barn satt innanför entrén - och jag tog av mej skorna och beträdde de mysigt mjuka heltäckningsmattorna.

Jag tycker definitivt inte att man bör bränna moskéer - heller. Vare sej de är f.d. kyrkor eller vanliga källarlokaler.

1 kommentar:

  1. Ja, det börjar lkna ett gisslandrama i mina mörkaste stunder vill jag bli Rambo, men jag inser att Kristi stridsmän tar på sig Frälsisuniformen, eller ingen uniform alls, och sjunger Pärleporten till gitarrkomp. Det kanske vore något: för varje bränd kyrka en fräsliskår som kommer dit och spelar Pärleporten tills folk inte står ut längre=) Jag fick plötsligt en idé. Watch out, Saudi!

    SvaraRadera