torsdag 10 september 2015

Vad predikas nuförtiden i Gävles f.d. metodistkyrka?

Bra grävarbete av Gefle Dagblad. Jag har själv tassat omkring i moskén (f.d. metodistkyrkan) med avtagna skor. Såg mest barn i foajen som käkade bananer.

Men inte är det församlingens ensak vad den tänker, tycker och tror - och sprider. Vi vill verkligen veta. Ska vi ha salafister på våra gator måste vi sannerligen ha koll på dem. Precis som på andra hatpredikanter. (Dom där kristna gatumissionärerna i Umeå verkar ju inte heller särskilt sympatiska, se även här, men så länge dom eller för den delen rättrogna muslimer "bara" hotar homosexuella och Umeå bibelcenter-besökare med helvetet är dom väl rätt juridiskt svåråtkomliga; hoten bör väl "helst" vara konkretare än så för att falla under allmänt åtal?).

Extra extra! BOMBHOT MOT GEFLE DAGBLAD VID LUNCHTID IDAG! Med krav på avpublicering av artiklarna om den kritiserade imamen. Fy farao! Vi vill verkligen inte ha något bombkrig - extremister på andra sidan lär ju inte ha några betänkligheter mot att bombhota moskén. Skärpning! Och fullt stöd åt Gefle Dagblad!

[Tillagt 12/9: Läs Sakine Madons kommentar i Expressen 11/9]

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar