söndag 6 november 2016

Vit allhelgona

Jodå, snön är kvar - och mer blev det igår. I fredags tog jag t.o.m. ut skidorna och åkte två varv på allmänningen, alltså 800 meter. Ett dubbelspår blev det. På gräsplaner går det bra att åka skidor, men i skogen räcker snön inte till för att överbrygga ojämnheterna mellan rötter och stubbar. Ens efter det andra snöfallet. (Vi har bara någon decimeter).

Men kyrkogårdarna är fina, mycket fina, i den vita draperingen. Det är lite kul att sista oktoberhelgen blev så vackert höstlig med fina färger i träden och strålande solsken - och att första novemberhelgen blev så vackert vintrig och vitfärgad!

Roligt att för jämförelses skull erinra sej hur varm första novemberhelgen i fjol var - den 2 november gick temperaturen t.o.m. upp till 17,6 plusgrader här i Hudiksvall, vilket var nytt Norrlandsrekord för november - och jag tror att bara Ugerup i Skåne har haft det varmare! Hela första veckan i november i fjol tog jag ett dagligt dopp på Ankarmon - sista doppet där blev på Fars dag den 8 november!

I år har jag liksom ingen lust - isen har redan börjat lägga sej på Vibodlångsjön och till Fars dag detta får man kanske ta fram långfärdsskridskorna!

2 kommentarer:

  1. För länge sedan, eller alldeles nyss, de där snövintrarna på sextiotalet, de du aldrig upplevt, DÅ kom det en meter snö, eller åtminstone 75 cm, tre år i sträck under allhelgonahelgen. Det var ett rent oanständigt snöande. Sen blev det några mer normala år igen. Men vi som har några år på nacken pratar fortfarande om allhelgona med viss respekt.

    SvaraRadera
  2. Nej, jag var inte med i Njutånger på 60-talet. Men jag växte ju upp i Lule på 70-talet, och att isarna la sej vid allhelgona och hur mycket snö som helst kunde komma i november (86 eller 87 i oktober) - DET är jag van.

    SvaraRadera