fredag 10 augusti 2018

Valrörelsen inledd på allvar

Igår var det prick en månad kvar till valet. Då får väl valrörelsen anses vara inledd på allvar. Igår intervjuades min partiledare Jan Björklund på Vårgårda möte. Idag åker jag med partikarmaterna till Bollnäs för en valupptakt med Liberalerna. I morgon smäller vi upp valstugan på gågatan i stan här i Hudiksvall.

Så här 100 år efter att demokratin sjösattes på allvar här i Sverige måste alle man till pumparna för att den inte ska sjunka. Jag vill uppmana alla medborgare att gå med i något politiskt parti eller starta ett själv. Många verkar inte förstå att vi även har en interndemokrati i partierna, d.v.s. att partiernas ståndpunkter utmejslas geom ett system av motioner och omröstningar inom själva partiet. Ska detta fungera, måste vi naturligtvis ha många medlemmar. Och det har partierna inte för närvarande.

Är du missnöjd med själva systemet, med vår parlamentariska demokrati med olika tävlande partier, så får du väl försöka hitta på något bättre. Men innan du har kommit på något, får du för allt i världen se till att du utnyttjar de möjligheter som står till buds idag. Det bästa får inte bli det godas fiende.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar