fredag 1 oktober 2010

Tänkvärd undersökning av Bengt Held om heteronormativitet

Läs ännu ett intressant och informativt inlägg av Bengt Held:

Ordet heteronormativitet är, precis som ordet homofobi (som ofta används som synonyma begrepp), så gummiartat att jag kan förstå om de politiska partierna inte vill använda det som beteckning på sin egen inställning eller t.o.m. säger sej bekämpa den. Ibland påstås ordet innebära okunskap om att somliga är homosexuellt orienterade. Men om man med ordet heteronormativitet - och observera Bengt Helds nyanserade försök till definition! - menar åsikten att det är en fördel för ett barn att, allt annat lika, ha både en pappa och en mamma, eller att man även i framtiden ska kunna ha skilda dam- och herrtoaletter (för att inte tala om omklädningsrum!), så blir det, menar jag, helt absurt att säga sej vilja bekämpa heteronormativiteten och att inte ens Kristdemokraterna längre säger sej vara ens moderat heteronormativa!

Den positionen har Kd istället lämnat över till Sd. Ett parti som på många sätt verkligen framstått som homofobiskt likaväl som främlingsfientligt (kolla t.ex. in partisekreterare Björn Söders uttalanden genom åren). Men tyvärr är det smashläge för Sd i den här frågan, och om alla partier börjar få för sej att vissa män kan föda barn - att folk ska få fri definieringsrätt av sitt s.k. juridiska kön, alltså - och att vem som vill ska få definiera sej som tillhörig ett tredje kön (som Vänstern och Svenska kyrkans studieförbund Sensus vill), ja, då kan Sd fort fördubblas i ännu ett riksdagsval. Piratpartiets åsikt om att det juridiska könet ska avskaffas helt är mest konsekvent, men t.o.m. Bengt Held upptäcker i det fallet att det skulle sabba löne- och vårdstatistiken - fast den sabbas ju även av de övriga partiernas queerfeministiska (tokfeministiska) idéer. Om de får hållas.
Varning utfärdas härmed till alla övriga politiker: anpassa INTE er politik till Sverigedemokraterna (det är inte det jag säger) men se noga till att bara stå för åsikter som ni verkligen står för och kan försvara även i motvind. Jag unnar ingen sverigedemokrat glädjen att ropa: Kejsaren är naken! Därför har jag redan gjort det själv och hoppas att det hörs.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar