onsdag 6 oktober 2010

Vedträt i flocken

Inte illa av Eva Brunne att lyckas "predika ut" Sverigedemokraterna - kasta ett vedträ i flocken så tjuter den som blir träffad!

En annan sak är att själva riksdagsgudstjänsten, medverkande katolik och missionare till trots, är en märklig rest av det statskyrkosystem som bara Sverigedemokraterna säger sej vilja ha kvar...

3 kommentarer:

  1. Det var en kort och koncis kommentar det ;)
    Ja, det är sannerligen en ironi att det är just SD som blir så indignerade över en predikan av en biskop i Svenska kyrkan. Men, som du antyder, så ser de Sv kyrkan som en statskyrka som ska tala snällt och utan att förarga någon och samtidigt vara traditionens och "svenskhetens" bevarare, allt medan församlingen kan slumra in.
    Inte en evangeliets förkunnare.

    SvaraRadera
  2. Och apropå SD och därmed invandrare och integrationspolitik. En länk till en text (med viadarelänk) till ett uppfriskande initiativ.

    http://lars-ericksblogg.blogspot.com/2010/10/manifest-for-en-liberal.html

    SvaraRadera
  3. Ja, problemet är att den träffande beskrivning du ger av SD:s kyrkosyn nästan på pricken gäller även övriga partiers kyrkosyn - den enda skillnaden är vad man uppfattar som typiskt svenskt (jfr Ullenhags uttalande om att öppenhet mot andra är typiskt svenskt - hoppas han har rätt även om jag tvivlar ibland). Att kyrkan som "Kungligt Salighetsverk" bör förkunna riksdagsmajoritetens/folkets aktuella värderingar tycks det inte råda någon oenighet om.

    Och säga vad man vill om nutidens värderingar: riktigt läskig blir den kyrkosynen den dag Sverigedemokraterna (vilket Gud förbjude!) når sitt mål att bli Sveriges största parti eller på annat sätt lyckats förändra opinionen och "värdegrunden".

    Skilj kyrkan från staten på riktigt - genast!

    SvaraRadera