lördag 16 februari 2013

Iggesund riksnyhet i veckan

I veckan som (snart) gått blev Iggesund en riksnyhet. I alla fall några rader i såväl DN som SvD. Tack vare att taket på f.d. Ica Ankaret (numera bara Ankaret) rasade in på måndagseftermiddagen. Just när snöskottning pågick som bäst. Var det skottarnas tyngd som blev "droppen"? I alla fall varskodde takskottarna personalen om att det började knaka, och den rådiga personalen såg till att hela butiken utrymdes. Innan taket (med bitvis meterdjup blötsnö) rasade in.

Det här har fått sina konsekvenser, bl.a. för Enånger-Njutångers församling som har inköpsavtal med Ankaret men inte med Konsum, och ff.a. för flyktingar och barnfamiljer som brukat handla på Ankaret p.g.a. bättre lågpriserbjudanden OCH öppettider än Konsum. (Fast å andra sidan ett mer begränsat sortiment).

Men ändå: man får vara mycket tacksam att orten (med 3000 invånare) trots allt har en matbutik till. I Arbrå en mil norr om Bollnäs (ungefär samma avstånd som vi har in till Hudiksvall) la ju Konsum ner häromåret, så om taket på ICA brakar där finns det ingen affär kvar att handla på.

Bra idé att skotta taken. Innan det är för sent.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar