onsdag 6 februari 2013

Tänker inte se kvällens Uppdrag Granskning

Nej, jag tänker inte se kvällens Uppdrag Granskning. Men se gärna programmet, ni som orkar. Jag blir fullständigt illamående (alldeles bortsett från flunsan) när jag hör påannonseringen och de upplästa hat- och hotbreven till kvinnliga journalister. Tänker på Stieg Larssons bok "Män som hatar kvinnor" - som jag inte heller tänker vare sej läsa eller se filmen om. Hur i hela fridens dagar kan det finnas så rabiata kvinnohatare i Sverige? Räcker verkligen avundsjuka eller senpatriarkal maktkamp som förklaring?

Är vi män helt enkelt svin? Nej, jag vet att man inte ska generalisera. Men ändå. T.o.m. den främste av de påstått goda grabbarna, "Kapten Klänning", visade sej ju vara över all beskrivning svinaktig. Vad är det som gått snett hos dessa en gång i världen så små och söta killar?

1 kommentar:

  1. Ja, jag tänker detsamma. En gång föddes de och var små hjälplösa spädbarn med en liten söt snopp och en kvinna som världens centrum. Hur kan det bli så här? Nog vet jag att pojkar socialiseras in snabbt i en tuff och elak tävlingsvärld, men det är ändå svårt att fatta att dessa näthatare varit små.

    SvaraRadera