fredag 8 juli 2016

Igår blev det långpaddling!

Enligt Sördala camping-värden paddlade vi 20 km igår längs Svågaälven (Hälsinglands tredje största). Själv tyckte jag nog mer att det såg ut som 15 km på kartan, trots alla meanderslingor, men man får väl lita på honom som skjutsade oss 7 km (!) till utgångsläget vid Ängebo.

Själv plurrade jag vid ett tillfälle och hade klara balansproblem vid två urstigningar. Vi gjorde nämligen div. strandhugg på de små sandstränder som då och då bildades vid "innerkurvorna" (jfr Frostkilen i Voxnan). Solen sken och fåglarna kvittrade. Underbart och spännande - i varje fall i början och vid de fåtaliga forsarna. Pojkarna klagade på enformighet i slutet och började leka 20 frågor - och vips så var vi framme i Sördala igen!

F.ö. har jag noterat att Storbritannien nu tycks få sin första kvinnliga premiärminister sedan Margaret Thatcher. Grabbarnas rävspel föll inte tories på läppen. Grattis Theresa - eller Andrea! Och jag har noterat att Statens medicinsk-etiska råd under Almedalsveckan verkade bra mycket mer bekymrade över den accelererande rashygienen i vårt land än självaste Kristdemokraterna.

1 kommentar:

  1. Det kom inga blå jungfrusländor? Blåaste blå. Otroligt vackra. Det kan dyka upp i flock och det är riktigt som en högtid. En vän upplevde detta just i Svågan.

    SvaraRadera