fredag 15 mars 2019

Miljömanifestation en svart fredag

Det är en bra ide att stå upp för skapelsen och dess behov - idag kl 12 här i Hudiksvall och på många platser jorden runt. Även om klimatet varierat även före den industriella revolutionen är det uppenbart meningsfullt att reducera utsläppen, plasten, konsumismen och den hejdlösa rovdriften på planetens resurser. Så jag tycker att även en s k "klimatskeptiker" borde kunna manifestera idag - om inte annat så åtminstone utifrån den s k försiktighetsprincipen. 

Att Nya Zeeland/Australien fått sin egen Anders Behring Breivik . eller kanske rent av fyra stycken - just denna fredag är för sorgligt. Terrorismens fula ansikte kan se både arabiskt, nordiskt och anglosaxiskt ut. Fy bubblan för ondska, som det står på min frus ryggsäck. Faran är bara att någon identifierar denna ondska med en viss grupp och får för sej att man kan skjuta bort den.

Två moskéer i Christchurch (Kristi kyrka!) utsattes alltså för terrorattentat under dagens fredagsbön. Inget vidare sätt att fira Kristi fredagslidande på. Högerextremister och IS-extremister verkar märkligt lika i sitt urskillningslösa hat. Rövare på höger och vänster sida om korset. Ska någon av dem vända sig till honom som hänger i mitten?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar