lördag 26 november 2011

Allvarligt memento

Apropå Andra världskriget - ponera att Adolf Hitler nått ännu större framgång i försöken att få alla tyskar att behandla sej själva som avelsdjur. Kunde han ha lyckats bättre än vi i Norden just nu med Danmark i spetsen? Där vi visserligen inte tvekar så mycket som på 1930-talet inför förbindelser över de s.k. "rasgränserna". Men där vi verkar "lyckas" att snart slippa de otäcka monster till bortbytingar(?) som föds med Downs syndrom.

Det är frågan. Bra att Elisabeth Sandlund ryter ifrån i Dagen. Men var är alla politiker och stiftschefer? Som annars brukar vara så upprörda - med all rätt - över folks (läs: Sverigedemokraternas) indelning av människor i välkomna och ovälkomna? Jämför följande artikel i Samvetsbloggen.

Läs gärna även Chestertons bok "Rashygien och annat ont" från 1922! Även om den främst och närmast profetiskt behandlar rashygien i statlig regi (med tvångsinslag) är den fortfarande ytterst tänkvärd - även i vårt land där rashygien, steriliseringar och abort avgörs privat och individuellt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar