söndag 2 februari 2014

Hur beskrivs barnmorskeyrket på Arbetsförmedlingen?

Läs den här texten! Den bekräftar min beskrivning av barnmorskeyrkets raison d´etre! Det handlar om att hjälpa barn till världen!

Inte framstår det precis som jättetydligt för arbetssökande ungdomar att det nuförtiden är obligatoriskt även att hjälpa till med fosteravlivningar, i förekommande fall ända upp till den 21 graviditetsveckan. "Vård av abortsökande kvinnor" står det något om längst ner i Arbetsförmedlingens text. Är det verkligen särskilt rakt på sak? "Du förväntas under första hälften av graviditeten hjälpa till att utföra aborter när modern så önskat" hade väl varit mer korrekt och mer informativt?

[Tillagt 14/2 2017: Jag skulle ha tagit en skärmdump eller kopierat hela yrkesbeskrivningen. Nu står det inte bara längst ner att "barnmorskan vårdar kvinnor i samband med abort" utan ordet "abortvård" har flyttats upp i ingressen och ett annat inledande stycke. Både jag och de som har andra åsikter i sakfrågan torde applådera detta förtydligande. Men fortfarande gäller väl sista meningen i mitt stycke härovan?]

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar