lördag 1 mars 2014

Glad och god fastlag trots all!

Om en kvart är det helgsmålsbön, då vi går in i "fastlagen" och lyssnar till Fastlagssöndagens budskap om hur Jesus gick kärlekens väg till korset för oss alla. Dagarna fram till "Askonsdag" är av tradition karnevalsdagar, här i Norden dock i den modesta formen att vi äter fläsk och semlor samt i möjligaste mån lever friluftsliv. Vilket underlättas av att barnen nu fått sportlov hos oss åtminstone.

Idag gick vi till Drevbäcksfallet, Iggesundsöns största vattenfall (10 m ca), där vattenföringen var vårflodsliknande. (Tyvärr har jag inga bilder). Vi drack julmust samt åt kivifrukter och mumsmums innan vi gick hem (ca 4 km sammanlagt). Äldsta dottern Hanna var dock hos mormor i Gävle över helgen, men gick enligt egen uppgift ungefär lika långt till och från bokrean i centrum.

God helg och god fastlag tillönskas trots bl.a. Syrienkriget och uppladdningen nere vid Krim! Något nytt Krimkrig vill vi verkligen inte ha (läs gärna även Hermans historia!). Kan inte ortodoxa kyrkans präster medla eller är dessa lika förbålt nationalistiska som regimerna? (Kiev är ju ändå den gamla ryska huvudstaden och ukrainarna har ju kallats "lillryssar" - språkligt och kulturellt är de ju ungefär som Danmark och Sverige, men med tanke på hur länge Danmark och Sverige krigade från 1500-1800-talen kan man ju bäva inför framtiden; syskonkonflikter är inte alltid de lättaste att bilägga).

Nå, som sagt: God helg! (Tillönskas även alla vid Svarta havet).

Ur Franz Roubauds "Belägringen av Sevastopol" (1904)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar