måndag 31 augusti 2015

En fin sommar till slut

Så här på sommarens (enligt almanackan) allra sista dag kan det kanske vara dags att summera sommaren 2015. För oss som har lyckan att bo i en av världens rikaste länder kan det ju verka frestande att skaffa "solgaranti" genom att flyga söderut när det är lite regnigt här. Och juni var inte särskilt solig och tidvis nästan lika kall som i fjol. (Men barnsångarlägret på Brogården veckan före midsommar, där Hanna och Jonatan deltog, var rätt lyckat ändå även om en braskväll regnade bort!).

Juli började bra med rena värmeböljan (över 30 grader) här i hudiksvallsområdet några dagar. Visserligen hade vår familj magsjuka den veckan, inhämtad under en rolig vecka efter midsommar uppe hos kusiner i Luleå medan A-K och Hanna var på tonårsläger - men vi hann tillsammans bada i Hudiksvallsfjärden vid Maln innan värmen dämpades.

Och efter en Harry Potter-vecka i Lund (dit jag följde Hanna) och en Jonte-födelsedag på Furuvik (härligt!) drog vi norrut till fjälls och gick mellan Ammarnäs och Hemavan (77 km). Jag var familjens svaga punkt - och hade rejält ont i ändan(!) efteråt. Men vi klarade strapatsen tillsammans i ganska svalt väder (ca 10 grader både i luft och fjällvatten) och rekordmycket snö (säkert över 2 km av de 77 pulsade vi oss fram). Skönt för mej som har så lätt för att svettas.

Augusti - då kom sommaren och solen på allvar. Ihållande sommar. Mycket bad! Underbart! Fick till slut även upp hängmattan och badmintonnätet.

Ja, det här var bara en kort resumé - mycket har jag glömt. Fuskkompletterar kanske senare, även om det strider mot elementär bloggetik.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar