fredag 28 augusti 2015

Strålande, Affe!

Jag tycker nog att Alf Svensson har ett medansvar för Kristdemokraternas främst under hans efterträdare närmast självutplånande anpassning till diverse majoritetsåsikter (om nu åsikten att män kan föda barn verkligen är en majoritetsåsikt - jag tillåter mej tvivla).

Men här i Dagen skriver Alf alldeles klockrent om s.k. "underlivsfrågor" apropå medias, särskilt kvällspressens, rapportering kring abort- och adoptionsfrågorna både nu och tidigare. Livsfrågor skulle jag kalla dem.

Vem kan påstå att det är snaskig sexfixering att ifrågasätta samhälleligt stöd till uppspårning och avlivning av foster med Downs syndrom? Sedan när är begynnande rashygien en "underlivsfråga"? (Tänk om det gällt foster med anlag för rödhårighet eller homosexualitet?). Och vem kan på allvar hävda att det är en struntfråga om det finns någon vits för ett barn med att ha en närvarande pappa eller ej? (Vilket ju är vad adoptionsdebatten i grunden handlar om, men våra journalister i stort sett missat att fokusera).

F.ö. är det väl inte något särskilt skamligt eller oviktigt med underlivsfrågor heller? Vadan detta plötsligt påkomna pryderi? (Är det inte lustigt att om kristna INTE pratar om underlivsfrågor, så är de pryda och fixerade. Och pratar de om dem är de fixerade i alla fall. Damned if you do and damned if you don´t).

2 kommentarer:

  1. Skönt med en till som reagerar mot utrotandet av människor med Downs syndrom, skönt att du tjatar också! Jag tycker vår tid mer och mer liknar 1920-1930 talen. Detta är bara ett tecken.

    SvaraRadera
  2. Ja, parallellerna är många och kusliga. Men vi är inte dömda att upprepa historiens misstag. Det finns vägar ut.

    SvaraRadera