måndag 31 augusti 2015

Inte hela lösningen, men människosmugglarna måste absolut sättas åt

Det behövs absolut nya möjligheter att söka asyl utan att först ta sej till Europa. Det har Folkpartiet drivit länge. Vi kan inte avsvära oss allt ansvar för den desperata flyktingsituationen. Men Per Ewert har ändå absolut rätt i att det fullkomligt hänsynslösa utnyttjandet av flyktingars desperata situation måste bestraffas. Hårt.  (Att forsla 71 flyktingar, varav 4 barn, i ett lastbilsutrymme utan lufthål, vad är det för sätt? Hade de dessutom fått betala typ sammanlagt 5 miljoner kronor för "förmånen" att kvävas ihjäl i västvärlden?).

Hörde jag fel förresten, eller sa Jimmie Åkesson häromdagen i något sommartal eller någon radiointervju att vi som värnat både vårt välfärdssamhälle och ett generöst flyktingmottagande (folk med flyktingskäl HAR ju rätt att få en fristad - dock inte nödvändigtvis permanent uppehållstillstånd - enligt alla överenskommelser och konventioner) på något sätt är skyldiga till flyktingdöden eftersom färre försökt komma hit om vi inte haft ett så pass (nåja) generöst flyktingmottagande och en så pass väl utbyggd välfärd? Sa han så, Jimmie? Eller drömde jag bara en mardröm om honom?

2 kommentarer:

  1. Detvar ingen mardröm, han sa ungefär så. Vi har det för bra i Sverige, och därför vill flyktingar (fast han sa nog invandrare) komma hit.

    SvaraRadera
  2. Jimmie Åkesson är mångas värsta mardröm men tyvärr alldeles verklig.

    SvaraRadera