torsdag 22 oktober 2015

Tack, Jonas Gardell!

Gardell sätter ord på människovärdet med anledning av vansinnesdådet på skolan i Trollhättan:
Så ofattbart, så outsägligt sorgligt.

2 kommentarer:

  1. Fin länk!

    Jag tycker du borde höra efter om din blogg kunde få länkas på Dagens kyrka. Jag blir mer och mer förtvivlad över slagsidan där, tre gubbar klappar varandra på axeln och hatar kvinnor samt gör reklam för RKK (jag menar inte Leo), och Dag Sandahl värst av dem tre i sin misantropi och ibland rent vämjeliga syn på invandrare och flyktingar. Vi kvinnor står ut med mycket hat, annars skulle ingen av oss överleva puberteten, men hur han kan bete sig mot offren i Trollhättan som han gör idag övergår mitt förstånd. Om han inte byts ut så behövs fler som visar på annat tex du.

    SvaraRadera
  2. Dag Sandahl gör väl inte reklam för RKK eller är misantrop? Men visst häver han ur sej saker ibland så man knappt tror sina ögon, och det är bra att han får mothugg, inte minst vad gäller Trollhättefallet (var på konfaläger fre-sön så jag har läst nu i efterhand). Det är nyttigt för alla, och på slutet var ju kommentarsfältsdiskussionen riktigt bra. Det är svårt med Dag ibland för man vet inte riktigt när han vill tas på allvar och när han "bara" provocerar - jag tror faktiskt inte att han "hatar kvinnor" eller har en "vämjelig syn på invandrare och flyktingar" även om det kan låta så ibland, när han ifrågasätter den "orkestrerade godheten" som absolut kan bli påfrestande, t.ex. vid påbjudet Pride-tågande eller när vi här i församlingen applåderar våra egna usla kollekter till flyktinghjälp. Men den är i a f bättre än att bränna ner flyktingförläggningar och stabba ner folk med mörkare hudfärg än de svenska plåstren - eller med en viss sexuell läggning.

    Nej, jag kommer aldrig att höra efter om min blogg kan få länkas på Dagens kyrka. Det faller dej inte in att jag kunde tänkas vara obekväm med sällskapet där? ;o). Men det är inte det som är mitt problem, jag ids bara inte och vill inte heller framstå som "bloggkarriärist". Du kan ju göra det om du vill. Eller fråga om inte din egen blogg kunde få länkas dit - det behövs som sagt fler kvinns i sällskapet oxå. (Vill du så kan jag fråga åt dej och du åt mej ;).

    SvaraRadera