söndag 11 oktober 2015

Var äro de 13?

Biskop Anders Arborelius skriver på till försvar för samvetsfriheten inom vården, den som förarbetena till 1975 års abortlag förutsatte skulle vidmakthållas. Även t.ex. sjukhuspastorn Maud Cajdert i Gävle och Hans Wolfbrandt, kyrkoherden i Lysekil. Heders!

Men var hukar Antje Jackelén, Ragnar Persenius, Hans Stiglund, Esbjörn Hagberg m.fl. hus? Alltså Svenska kyrkans s.k. biskopar? Går de alla på Eva Nordung Byströms linje att det ingår i barnmorskeyrket att avliva foster på förälders önskan, och därmed basta?

[Tillagt på kvällen: Stefan Swärd meddelar att Svenska kyrkans biskopar inte ens tillfrågats! Trist, tycker jag - men vad säger det om synen på Svenska kyrkans biskopar och de ytterst låga förväntningarna på dem? Nu har de ju i alla fall chansen att motbevisa Stefan Swärds fördomar - ta den, säger jag bara! Ut på DN debatt!].

2 kommentarer:

  1. Varför tillfråagdes Arborelius men inte SvKs biskopar de skulle troligen inte skriva på men det hade varit kul att hör dem slingra sig.

    SvaraRadera
  2. Ja, jag tycker också det var dumt att de inte ens tillfrågades. Nu när uppropet skulle ha en större ekumenisk bredd än frikyrkliga pastorsuppropet. Jag är inte säker på att ingen av dem hade velat skriva på - några kan man ju i varje fall hoppas på!

    SvaraRadera