söndag 22 april 2007

Bland rattfyllon, kleptomaner och pyromaner

Jag måste ju säga att de homosexuella ofta buntas ihop med väldigt konstigt folk. Människor som "utan alla jämförelser i övrigt" vill visa på att man kan älska alla människor utan att godkänna deras handlingar, har på något sätt fått för sej att detta visas bäst genom att prata om kleptomaner i samma andetag som homosexuella.

Den kristdemokratiske riksdagsmannen (1998-2006) Erling Wälivaara från Norrbotten gjorde det, likaså adventistpastorn i Delsbo Jerker Sjölander (Ljusnan 19/4). Om de åtminstone hade skrivit något i stil med TILL OCH MED eller INTE ENS om "kleptomanerna" (nä, det skulle ändå inte hjälpa), men när nu dessa fullt åtalbara människor nämns i samma andetag som samkönat samlevande, då luktar det onekligen homofobi (detta överutnyttjade men tyvärr ibland relevanta begrepp).

Jag kan bara vädja: sluta med dylika jämförelser! Ni skadar både dem ni angriper och i tänkande människors ögon den sak ni säger er företräda. Även om ni inte jämför rakt av, så är det kränkande att jämförelser med kriminella grupper alls kommer upp! Ska det jämföras, så jämför åtminstone med någotsånär jämförbara företeelser inom området frivillig sexuell samlevnad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar