onsdag 13 juni 2007

Maffiametoder i MC-klubbar

Till det riktigt, riktigt oroande i vårt samhälle hör, förutom t.ex. våldet mot kvinnor och HBT-personer, de rapporterna om utpressning och andra trakasserier från vissa MC-klubbars sida. Det finns ju bevars många schyssta motorcykelklubbar, men det märkliga är ju att det uppstått så pass många som medvetet ställer sej utanför lagen och alltmer liknar rena maffiaorganisationer.

För en utomstående omotoriserad cyklist - och för de flesta motorcyklister också, naturligtvis - verkar ju denna utveckling rätt besynnerlig. Vad är det som är så fantastiskt lockande med t.ex. Hells Angels och Bandidos? Är det den perverterade gemenskap som alla sekter erbjuder - med en tillsats av den förbjudna men även hos oss "vanliga" igenkännliga drömmen från t.ex. Clockwork Orange om att kunna göra precis, precis vad som helst utan att någon vågar stoppa en?

Hursomhelst måste polis och rättsväsen prioritera kampen mot den här typen av MC-gäng. Om något är dessa verkligen en röta i samhällskroppen som på inga villkor får sprida sej. Enskilda människor som utsätts för utpressning måste, liksom avhoppare från gängen, få allt tänkbart stöd och skydd.

Som medborgare och politiker måste vi naturligtvis också fråga oss vad vi kan göra för att motverka nyrekryteringen till så här destruktiva gäng. För bara några år sedan var ju dessa fruktade banditer barn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar