söndag 20 september 2009

Idag är det dags

Nu gäller det! Ska kyrkan skiljas från staten eller inte? Trots alla pinsamma försök från de politiska partierna - inte minst Folkpartiet - att behålla sitt inflytande i kyrkans beslutande församlingar.

Jag vill betona en sak: politikers och andras engagemang är värda att tas till vara. Men i en ideell organisation får man finna sej i att kandidera som enkel medlem eller som tillhörig en vanlig enkel, opolitisk nomineringsgrupp. Och inte komma seglande med en hel politisk maktapparat bakom sej.

Så är det faktiskt. Ska det vara så svårt att fatta inom Svenska kyrkan när vi fattar det överallt annars i det civila samhället?

Rösta - och rösta bort de politiska partierna! I nödfall (om det inte finns någon opolitisk lista i din församling): rösta BLANKT!

Nu läll!

2 kommentarer:

 1. Korrekt!

  Vi är inte staens salighetsverk längre!

  Gå och rösta. Vi måste rösta bort politruckerna ur vår kyrka. Inte ens Ryska ortodoxa kyrkan under kommunismens dagar hade ett sådant system som sossarna prackade på oss under trettiotalet.

  GÅ NU OCH RÖSTA!!!

  SvaraRadera
 2. Tack för era insatser! (Om ni röstat opolitiskt, vill säga - vilket ju samtidigt också är ett i högsta grad politiskt ställningstagande).

  Och nu väntar vi på valvakan...

  SvaraRadera