söndag 20 september 2009

Kyrklig samling i Fårö församling får 100%

Personval utan inblandning av politiska partier har tydligen införts i Fårö församling i Visby stift. En av få församlingar där valresultatet hunnit redovisas så här halv 10 på kvällen (men visst verkar röstredovisningen gå ganska långsamt jämfört med andra val?). Visby stift har så härligt små församlingar att de tydligen ligger i täten med redovisningen.

Gillar frånvaron av politiska partier i Fårös kyrkoval. Fast nog hade det väl varit spännande med åtminstone ett par olika nomineringsgrupper? Rena personval till kyrkomötet vore knappast lyckat, tänker jag mej, med tanke på utskottsarbete och så. "Partier måste ju finnas bland er, för att det ska bli uppenbart vilka som håller provet", skrev ju redan aposteln Paulus. En sorts parlamentarismens fundamentalsats, tycker jag.

Kommentarer till höstbudgeten? Får vänta. Jag tycker faktiskt att frågan om kyrkans skiljande från staten är väl så viktig just nu. Men som socialliberal gillar jag att kommunerna får ökat stöd och att även pensionärerna får skattelättnader (övriga skattesänkningar mer tveksamma i nuläget).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar