onsdag 9 maj 2012

Intressant skolavslutningsförslag

Intressant idé om kyrklig del av skolavslutningen i Broby, där man utan att kränka den nya skollagen kan ägna sej åt välsignelse av barn och ungdomar. Det ligger väl i linje med det förslag om tudelad skolavslutning som jag själv - liksom många andra - velat pröva. (Inget hindrar f.ö. judiska, muslimska, ateistiska föreningar - you name it - att också bjuda in till stämningsfulla skolavslutningsuppföljningar).

Däremot ställer jag mej tvekande till att rektorerna trots allt skulle vara inblandade också i den kyrkliga delen av avslutningen - det skulle väl trots allt ge den en alltför "officiell" prägel om inte rektorerna sedan gammalt och "privat" är aktiva medlemmar i församligen?  

Däremot kan man inte klaga på frivillig kyrkogång - eller frivillig bordsbön för den delen - under förevändning att den som inte vill gå (eller be) då känner sej så udda och utestängd. I så fall skulle ju kristna kunna klaga på alla möjliga situationer i vårt samhälle där ett "sekulärt grupptryck" kan tänkas uppstå. Och det blir bara löjligt - med all respekt för känslan av utanförskap, som alla minoriteter, fromma och ofromma, måste lära sej att hantera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar