tisdag 23 september 2014

Höstdagjämning med riktig höstkänsla

"Hösten är kommen, hör stormarnas gny". Eller den kom väl egentligen igår måndag, då lufttemperaturen sjönk med 10 grader och det blev kylskåpskallt och icke längre badbart (även om väl vattnet är något varmare ett tag till). Lagom till dagens höstdagjämning blev det dock även frost (se Heidenstams Höstsång) och tog kol på Karl Johan-svamparna, så man får väl säga att sensommaren/indiansommaren nu är definitivt över. Men vi kanske kan hoppas på en brittsommar om ett par veckor?

Fr.o.m. i morgon är natten längre än dagen - och dagen blir kortare ju längre norrut man kommer. Kortare här i Iggesund än i Malmö, men å andra sidan ljusare här än i Maunu ;o).

Man kan dock glädjas åt att vi i vår familj tog väl vara på de sista skälvande sommardagarna - med 100-årsjubileum i Bollnäs Missionskyrka och campande på Vevlingestrand. Vi fick på missionsförsamlingens bekostnad bo i det fina härbret Ramens och kunde bada i Varpen på både lördag kväll och söndag morgon (16 vattengrader!). Ett minne att glädjas åt nu när vädret "slagit om"!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar