fredag 19 september 2014

Skända inte Din ras-partiets (SD:s) framgångar

Både Niklas Orrenius två år gamla artikel om partiet som var öppet rasistiskt vid sin grundläggning (och sedermera mera smygrasistiskt) och Maciej Zarembas mera aktuella artikel om strutspolitiken som bäddade för partiets framgångar är synnerligen läs- och tänkvärda. Men jag delar ändå Kristina Lindquists reaktion inför det uppseendeväckande valresultatet. Det är inte SD:s 80-tal som stinker nu. Det är fascismens och demokratikrisens mellankrigstid.

Observera f.ö. att det var gamle svenskfascisten Per Engdahl på sin ålders höst för ca 35 år sedan föreslog strategin att tona ner rasbegreppet för att istället angripa invandringen.

2 kommentarer:

  1. Tack Andreas för att du står fast och till och med ger dig på monoliten Dag Sandahl som av någon anledning anses oantastlig av så många kristna.

    SvaraRadera
  2. Tack själv. Du har rätt, det uppstår lätt nån sorts vänskapskorruption i många sammanhang, även Frimodig Kyrkas och liknande. Man vill hålla varann om ryggen även när det faktiskt blivit tokigt (t.ex. måste väl den där Olle Fogelqvist ha fått frispel om det verkligen var så att han framställde ämbetsfrågan som frälsningsavgörande - och apropå Uppdrag Granskning kan man naturligtvis inte låta konfidenten avgöra vad man bör försöka be bort och inte).

    Men jag är trygg med dej - jag vet att du säger ifrån när du tycker jag har fel och som du vet försöker jag göra likadant mot dej (nån sorts gyllene regel det också, eller hur?). Däremot är du nog - som jag väl sagt nån gång - bättre än jag på att uppmuntra det som är bra ;o)

    SvaraRadera