lördag 5 april 2008

Instämmer i Körbergs fråga

Kan inte låta bli att instämma i Tommy Körbergs fråga: "Vad trodde idioten som anmälde?"

Så lättkränkt som pastor Allan får man bara inte vara som kristen och pastor. I varje fall inte om man själv tänker få fortsätta stämpla oomvända människor med den vokabulär bibeln använder (t.ex. i Psaltaren 14: Dårarna tänker i sina hjärtan o.s.v.). Utan att bli ett polisärende.

En annan sak är att rättsstaten nog i rättvisans namn bör sluta betrakta troende kristna som någon sorts majoritet här i landet, som av den anledningen ska tåla vad som helst från den lilla minoriteten vantroende. Jag tror nog att kristna ungdomar runt om i vårt lands skolor idag ofta känner sej lika udda som många andra minoritetsgrupper.

Det var ju patetiskt när t.ex. Reinfeldt apropå Muhammedkarikatyrerna försökte påstå att "vi kristna" ju inte reagerade på samma sätt (som muslimerna) när någon karikerade Jesus. Nä det var ju bra. Men betraktar Reinfeldt verkligen Jesus som sin och världens Frälsare, sitt enda hopp inför evigheten, den som bär Namnet över alla andra namn?

Om ja - så intressant! En kristen statsminister! Om inte - är det inte då rätt besynnerligt att gå omkring och räkna sej som kristen och dra några som helst slutsatser av sina egna lama reaktioner de många gånger som Jesus hånas?

(Till sådär upphöjt likgiltiga sekularister eller kulturkristna på vänsterkanten: jämför hur ni skulle reagera om kristna sänkte ner en bild av Olof Palme i urin eller avbildade honom med en djävul som bajsar honom i huvudet. Minst så verklig och närvarande som Olof P. är Jesus för varje troende kristen. Minst. Schizofrent eller ej.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar