måndag 20 februari 2012

Egna dubbelspår på skidor

För att nu tala om något roligare än queerrevolutioner och slikt, så har jag och barnen under hela februari dragit upp och underhållit några slingor av dubbelspår för längdskidor - på allmänningen. Det började med ett 200-metersspår, och vi räknade tillsammans ut att 450 varv på det motsvarar ett Vasalopp. (Låter inte så farligt, va? - men det tar garanterat hela dan och lite till ;o). Sedan blev det ett 300-metersspår och ett 120-metersspår som går ner genom pulkbacken.

Tyvärr regnade det i förrgår kväll, och i går var spåret i ganska dåligt skick när jag och yngsten drog oss runt. Sist i går kväll var det några skoteråkare som körde sönder långa slingan efter att tidigare på dagen - när det var ljust - ha hållit sej snyggt vid sidan av. Vi har ju ingen ensamrätt på allmänningen - det är ju just en allmänning - men lite synd på så rara ärter var det kanske. Nå, det kommer väl nysnö än en gång i vinter så vi kan dra upp snygga spår en gång till. Bra träningsform i alla fall!

2 kommentarer:

  1. Man kan bli lite aggressiv på skoteråkare som alltid sabbar rid- och skidspår. Försöker slingra mig mellan träden när jag spårar.

    SvaraRadera
  2. Tack för tipset ;o). Trevligt att du kommenterar här för övrigt, det livar upp.

    (Fin bild på dej och hästen oxå).

    SvaraRadera